Seçim Yasağı Kaçta Bitecek? Oylar Ne Zaman Açılmaya Başlanacak?

Seçim Yasağı Kaçta Bitecek? Oylar Ne Zaman Açılmaya Başlanacak?
Aylardır heyecanla beklenen seçim günü gelip çatarken, bu sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemleri birkaç dakika önce 17.00 itibarıyla son buldu.Oy verme işlemleri biterken, hala kuyrukta olan seçmenlere kuyruktan çıkmamaları...

Aylardır heyecanla beklenen seçim günü gelip çatarken, bu sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemleri birkaç dakika önce 17.00 itibarıyla son buldu.

Oy verme işlemleri biterken, hala kuyrukta olan seçmenlere kuyruktan çıkmamaları ve sandık başkanlarından kimliklerin toplanması istendi. Böylelikle saat 17.00'dan önce sandık başlarında bekleyen seçmenlerin oy kullanmalarına imkan tanınacak. Ancak saat 17.00'dan sonra binalara giriş yapanlar oy kullanamayacaklar.

Saat Kaçta Seçim Yasağı Bitecek? 

Her seçim gününde olduğu üzere bugün gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için saat 18.00'a kadar seçim yasağı uygulandı.

Herhangi bir sonuç ya da tahmini haber yapmanın yasak olduğu bu dakikalardan sonra saat 18.00 ve 21.00 arasında YSK tarafından seçime ilişkin açıklamalar yapılacak. Saat 21.00'dan sonra ise tüm yayınlar tekrar serbest olacak.