Şehidin Adı Sonsuzluğa Yazıldı

Şehidin Adı Sonsuzluğa Yazıldı
Edirne Belediye Meclisinin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, Edirneli Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy'un ismi, ailesinin evinin bulunduğu sokağa verildi.

Edirne Belediye Meclisinin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, Edirneli Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy'un ismi, ailesinin evinin bulunduğu sokağa verildi.

Edirne Belediye Meclisinde 01.07.2016 tarih ve 2016/141 sayılı, oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Mardin’in Midyat ilçesinde hain bir saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Nefize Çetin Özsoy’un ismi; Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un annesi, babası, eşi ve yakınları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle ailesinin evinin bulunduğu sokağa verildi.

Tören, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un öz geçmişinin Polis Memuru Yasemin Hacıoğlu tarafından okunmasının ardından, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır'ın Edirne belediye meclis kararını okuması ile devam etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve Belediye Meclis Üyelerine ortak duygularından ve katkılarından ötürü şükranlarını sunan Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, "Kutsal vatanın bölünmez bütünlüğü, devletimizin can ve mal güvenliğini ifa ederken menfur bir saldırı sonucu şehit olan kıymetli mensubumuz polis memuru Nefize Çetin Özsoy’un ismi bu sokakla, sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehidimize karşı en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, dirliğimizi ve beraberliğimiz pekiştirmektir." dedi.

sehidinadisonsuzlugayazildi1

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un ismini evinin bulunduğu sokağa vererek sonsuza kadar yaşatmayı hedeflediklerini belirtti. Gürkan, "Biz bütün yitirdiğimiz canların, sevdiğimiz insanların ardından yas tutarız. Ama şehitler için yas tutmayız. Çünkü hem millet olarak geleneklerimiz, göreneklerimiz, hem inancımız, İslamiyet dini bizim bu anlayışta olmamızı engelliyor. Çünkü biliriz ki; şairinde dediği gibi ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'." dedi. Türk milletinin asil bir millet olduğunu ifade eden Gürkan, "Geçmişten bugüne vatanını korumak için, çoluğu çocuğu ile kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir an bile tereddüt etmeden vatanının bölünmez bütünlüğünü için, milletinin bekası için, canını vermiş bir millettir." diyerek, Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’a ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Türk milletinin vefa duygusunun bir örneğini, Edirne halkının temsilcisi olan Edirne Belediyesi tarafından şehidin isminin evinin bulunduğu sokağa verilmesi ile gösterildiğini ifade ederek, alınan kararla ilgili Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve oy birliği ile birlik ve beraberlik sağlayan Edirne Belediye Meclis üyelerine vefalı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’un ailesine belediye meclis kararını hediye etti. Ardından, şehidin ailesi ve protokol, Türk bayrağına sarılı tabelanın açılışını yaptı.

EJH