Selimiye Cami Restore Edilecek

Selimiye Cami Restore Edilecek
Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, 36 yıl aradan sonra restore edilecek.

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, 36 yıl aradan sonra restore edilecek.

Selimiye Caminin en son 1980 yılında restore edildiğini ve caminin bazı bölgelerinde dökülmeler olduğunu belirten Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Generen, "Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak iki buçuk yıldır sürdürdüğümüz bir çalışma var. Caminin rölöve projelerini temin ettik. Restorasyon ve Restitüsyon onaylandıktan sonra kısa vadede restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Caminin statik açıdan bir sorunu yok. Sadece bazı yerlerinde malzeme yorulmaları var. Değişmesi gereken kurşun ve alçılar var. İklimsel nedenlerden dolayı dış cephede az da olsa değişecek taşlar var. Yorgun çöktürme dediğimiz yöntemle taşları çıkarıp değiştireceğiz." dedi.

Selimiye Cami içinde bulunan ve yıllardır kullanılan mahfilde bir kaymanın söz konusu olduğunu belirten Güneren, "Edirne Müftülüğümüz ile mafilin daha az kullanılması yönünde görüşmelerimiz oldu. Çünkü mafilde öne doğru bir eğim oluşmuş durumda. Uygulamada mahfil daha sağlıklı duruma getirilecek." şeklinde konuştu.

SELİMİYE'YE MAHYA ASILACAK

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, bu yıl Ramazan ayında Selimiye Camii'ne mahya asılmasına karar verildi. Selimiye Cami'nin minarelerinin arasında toplam 250 ampulden oluşan 'Merhaba Ya Şehri Ramazan' yazılı mahya asılacak.

EdirneJetHaber Haber Merkezi