Sivrisinekleri İnsan Kokusuyla Avlıyor

Sivrisinekleri İnsan Kokusuyla Avlıyor
Edirne Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen sineksavar cihazlar, insan kokusuyla karasinek ve sivrisinekleri avlıyor.

Edirne Belediyesi, vatandaşlara rahatsızlık veren karasinek ve sivrisineklere karşı sineksavarlı önlem aldı. İnsan kokusu yayarak sinekleri kendisine çekip etkilerini yok eden sineksavarlar hakkında bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, kentte sivrisinekle mücadelenin yıl boyunca devam ettiğini belirtti. Bir özgün projeye daha imza atarak, sivrisineklerin yoğun olarak çıktığı yaz aylarında vatandaşların sokaklarda daha rahat dolaşabilmesi için böyle bir yönteme başvurduklarını belirten Tanrıkulu, "Sineksavar cihazlara 45 gün kadar etkili olan sıvı koyuyoruz. Koyduğumuz sıvı insan kokusu yayarak sinekleri kendine çekiyor ve sineksavarın haznesine giren sivrisinekler etkisini kaybediyor. Deneme amacıyla sokak lambalarına yerleştirdiğimiz bu sineksavarlardan olumlu sonuç almamız durumunda, sineksavar cihazların sayısını arttırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Edirne Belediyesi, Saraçlar Caddesindeki sokak lambalarına 10 adet ve Meriç Nehri kıyısında bulunan çay bahçelerinde de 4 adet olmak üzere toplamda 14 adet sineksavar cihaz yerleştirdi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi