Şubat Ayı Açlık Yoksulluk Araştırması

Şubat Ayı Açlık Yoksulluk Araştırması
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu tarafından yapılan açlık yoksulluk araştırmasına göre açlık sınırı 1651 liraya çıktı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu tarafından yapılan Şubat 2017 açlık yoksulluk araştırmasına göre açlık sınırı 1651 liraya çıktı.

Başkanlık sistemi tartışmalarının siyasi ve ekonomik istikrarsızlığı giderek artırdığı şubat ayında, Türk halkının hayatı da pahalanmaya devam etti. Gıda fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için gereken gıda harcaması tutarını Şubatta 1651 liraya tırmandırırken, yoksulluk sınırı da 6 bin 533 liraya çıktı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Ar-Ge Biriminin, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenmesi için tüketmesi gereken gıda miktarları ile diğer ihtiyaçlarını dikkate alarak hesapladığı açlık sınırı ve yoksulluk sınırı araştırmasının bu yıl şubat ayına ilişkin sonuçları açıklandı.

Buna göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı şubat ayında bir önceki aya göre 21,6 lira artarak 1651 liraya çıkarken, gıda dışındaki gereksinimler için yapılması gereken harcama da 38,9 lira artarak ise 4 bin 882 liraya yükseldi. Gıda ve gıda dışı gereksinimlerin yoksunluk hissi çekilmeden insan onuruna yaraşır bir şekilde karşılanabilmesi için gereken toplam aylık harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise 60,5 liralık artışla 6 bin 533 lira oldu.

Şubat 2017 Açlık Yoksulluk Araştırması Sonuçları

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1651 lira oldu.

Dört kişilik ailenin gıda dışındaki harcamaları 4 bin 881 lira oldu.

Dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayabilmesi için yapılması gereken gıda ve gıda dışı harcamaların toplamlı olan yoksulluk sınırı 6 bin 533 lira oldu.

2017 yılının ilk iki ayında açlık sınırı yüzde 7,31 oranında, yoksulluk sınırı ise yüzde 3,4 oranında yükseldi.

EJH