Suç Duyurusunda Bulundular

Suç Duyurusunda Bulundular
Edirne için "Kemalist kanton" sözlerini kullanan yazar Mustafa Armağan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde yazar Mustafa Armağan Edirne'ye gelerek "Edebiyat Günleri" programına katılmış ve Edirne'den ayrıldıktan sonra sosyal medya hesabı üzerinden Edirne için 'Kemalist kanton" ifadesini kullanmıştı. Bunun ardından bu konu, yerel gündemde hatta ulusal gündemden yer tutmuştu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan da bir cevap gelmişti.

Bunun üzerine Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri, Edirne Adliyesine giderek geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Edebiyat Günleri" etkiliği nedeniyle kentte bulunan yazar Mustafa Armağan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Birleşik Kamu-İş Genel Özlük Hukuk Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Engin Çoğal, "Atatürk'ün Hatırasına Hakaret" ile "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama"  suçlarından yazar Mustafa Armağan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Edirne Adliyesi önünde konuyla ilgili açıklamada bulunan Çoğal, "Ortaçağcıların 'sözde tarihçi'si Mustafa Armağan, her fırsatta Mustafa Kemal Atatürk'e saldırmakta sınır tanımıyor." dedi.

EdirneJetHaber Haber Merkezi