Kahverengi Kıvırcık Süs Köpeği Toy Poodle Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kahverengi Kıvırcık Süs Köpeği Toy Poodle Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Toy poodle Nasıl Bir Köpektir, herkes bilmek istemekte bu konu hakkında güzel bilgileri aktarmak istedik.

Toy Poodle köpekler fiziksel görünümleri ile adeta oyuncak ayıcıkları andırıyorlar. Tam anlamınla Party color simgeleyen dış görünümleri bu köpekler yaşama çok yakışıyor diyebiliriz.

Toy Poodle Özellikleri

Toy Poodle, küçük boyutu, zeki kişiliği ve sevimli görünüşünün yanı sıra emsalsiz özellikleri ile öne plana çıkıyor.

Bu cici süs köpeğini daha yakından öğrenmeye var mısınız?

Toy Poodle Kökeni

Bu sempatik yüz ifadeli köpeğimiz, Poodle cinsinin en küçük boyutlu versiyonudur. Ortaçağ Almanya'sından kaynaklanan Poodle cinsi, Fransızlar tarafından geliştirilerek günümüze ulaşmış durumda.

Ta 18. Yüzyıla dayanan köklü geçmişi ile bu köpekler hala dünya üzerinde en çok tercih edilen ev köpekleri arasında bulunuyor.

Küçük yaşam alanlarına uygunluk gösterebilen yaşam özellikleri ile apartmann dairesinde sorunsuz olarak bakılabilen canlılardır. Düşük oranlı tüy dökme özellikleri nedeniyle çocuklu aileler içinde oldukça uygundur. Ayrıca, düzenli egzersiz ihtiyaçları, sahibinin aktif olması gerektiği anlamına gelir.

img-20230720-wa0018.jpg
img-20230720-wa0018.jpg

Bu sebeple Poodle sahiplenmek isteyenler en başta bu sempatik evcil canlıların gereksinimlerini yerine getirebilecek bir sorumlulukta olmalıdır.

Duygusal karakterli köpeklerden olan Poodle, sahipleriyle güçlü bir bağ kurarlar.

Boyut ve Görünüm

Toy Poodle’lar, oldukça minik beden özellikleri ile biliniyor. Genelde tipik olarak 24 cm'den daha kısa bir omuz yüksekliğine sahiptirler.

Ayrıca vücutlarının ağırlığı 2 kg ile 4 kg arasında değişebilir. Yüzleri yuvarlak ve kafaları kare şeklinde bir oluşuma sahiptir.

Kostüm detaylarına göz attığımızda uzun, düz ve dalgalı bir kürke sahiptirler. Salaş ve sevimli o tüyleri kendilerini bir süs objesine dönüştürüyor.

Zeki ve Eğitilebilir

Zeka gelişimleri anlamında bu köpekler kendilerini ispatlamış bir yana sahiptir. Küçük olması sizleri yanıltmasın beklenmedik zeki tavırları le bu cici kucak köpekleri sizleri fazlasıyla şaşırtabilir.

Toy Poodle'lar son derece zeki ve eğitilebilir köpeklerdir. Hızlı bir şekilde yeni komutları öğrenirler.

Çoğu temel ve wc eğitim programında istenen süreçlerde başarılı olurlar. Bu nedenle sirklerde ve köpek yarışmalarında sıkça görülürler.

Enerji Durumu

Poodlelar enerjisi ile sahiplerini büyüleyen köpeklerdir. Oyun oynamayı ve egzersiz yapmayı çok fazla severler. Bu sebeple bu köpek türlerine oyun delisi diyebiliriz.

Bu asilzade bebekler için düzenli yürüyüşler ve oyun zamanları sağlamak şart.

Sosyal Yaşam

Sosyal yaşamları oldukça iyi durumda olan köpeklerdir. Farklı ortamlara girdiğinde yabancı kişi ve canlılara karşın sorun çıkarmadan uyum sağlarlar. Özellikle çocuklarla dostça geçinme konusunda özel bir yere sahiptirler.

Bu Poodle köpeklerin her zaman sosyalliğini koruyabilmesi adına bireysel karakterine ve sosyalleşme süreci için yapılması gerekenlere dikkat edilmelidir.

img-20230720-wa0017.jpg
img-20230720-wa0017.jpg

Sağlık Durumu

Poodle ırkının nadide üyeleri oldukça zun yaşamlı canlılardır. Bilindik sık rastlanan bir rahatsızlık bulunmazken, düzenli veteriner kontrolleri ile uzun yıllar sağlıkla büyüme gösterebilirler.

İlaveten bir tüyo vermek gerekirse; en başta sorunsuz bir genetik geçmişe sahip sağlıklı bir yavru seçmek, sağlık sorunlarını en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Toy Poodle'ın genel özellikleri hakkında bu şekilde farklı noktalara değinerek yavru bakım detaylarına değinelim.

Toy Poodle Yavru Bakımı

Toy Poodle Yavru Bakımı ve İhtiyaçları

Toy Poodle yavru bakımı gerçek manada bir titizlik gerektirir. Bu nazik yapılı minik afacanların sağlıklı büyümeleri için birtakım noktalara bakım esnasında dikkat edilmesi önemlidir. Gelişimine uygun biçimde doğru mamalar ile doğru porsiyonlar verilmelidir.

Özel kostümlerini sempatik kılmak amacıyla ve deri sorunları yaşamaması maksadıyla düzenli tarama gerektirir.

Belli periyotlar dâhinde gözlerinin çevresinde biriken gözyaşı lekelerini temizlemek gerekmektedir.

Ayrıca, düzenli olarak diş bakımı ve tırnak kesimi de gereklidir.

Toy Poodle yavrular sempatik surat ifadesi ile yediden yetmişe herkesin beğenisini toplamakta olan seçkin köpek cinsleri olarak tercih ediliyor.

Toy Poodle köpekler, kolay bakım ayrıcalıklarına sahiptir. Ufak ev köpeği tercih edenler bu Poodle yavruları kolaylıkla gittikleri noktaya yanında taşıyabilirler.

İlgi çekici fiziksel özelliklerinin yanında karakterize detayları ile de sahiplerini fazlasıyla memnun edebilecek bir yapıya sahiptirler.

img-20230720-wa0016.jpg
img-20230720-wa0016.jpg

Toy Poodle yavru bakımı esnasında köpeğinizin sıklıkla yıkanma sorunları da bulunmamaktadır. Yılda bir ya da iki defa çeşitli yıkanma sorunları çıktıkça uygun yıkama ürünleri ile ılık su da yıkanabilir.

Bakım esnasında arkadaşlar uygulanması gereken beslenme rutinlerini yerine getirmeniz yeterli. Her şey bu adar basit ve kolay. Köpek yavrunuzun büyüme süreçlerine bağlı olarak mama geçişlerini kolayca yerine getirebilirsiniz.

Mutlaka büyüme ve gelişimini desteklemek maksadıyla veterinerin önerdiği premium kaliteye sahip mama tercihi yapılmalıdır.

Özellikle Toy Poodle yavru sahiplenirken yerine getirilmesi gereken aşı takvimini ve parazit önleme tedavileri atlanmadan hayvan sahiplerince uygulanmalıdır.

Büyüme ve gelişim devam ederken yavru Poodle Toy bebekler için çok geç kalınmadan gereken temel itaat eğitimlerine başlanmalıdır.

Birtakım komutlar küçüklükten itibaren uygulanır hale getirilmelidir bu eğitimler gelecek süreçte sizlerin rahat edebilmesi için oldukça büyük bir öneme sahiptir.

İlk olarak verilmesi gereken tuvalet eğitimi, temel komutlar ve sosyalleşme alışkanlıkları olmalıdır.

Toy Poodle Fiyat

Toy poodle fiyat konusu hayvan sahiplenmek isteyen kişilerin tarafımıza sıklıkla yönelttiği konuların başında geliyor. Tam bir show köpeği olan bu miniklerin fiyatı oldukça büyük sorgulamaya tabii tutuluyor.

Şu anda Toy Poodle Kaç tl baktığımız da Toy poodle Köpek 2023 yılı ortalama fiyatları 15bin TL ile 60 bin TL arasında değiştiğini söylemek isteriz.

Toy Poodle Köpek fiyatı rakamlarının birbirinden farklı olmasındaki en büyük etken köpeklerin sahip olduğu birtakım niteliklerdir.

Özellikle köpeklerin rengi, yaşı, tüyü, soyu, ve anne babasının özellikleri bile fiyatlar anlamında büyük katkı sağlar.

img-20230720-wa0015.jpg
img-20230720-wa0015.jpg

Bazı köpekler özellikle de red brown seçenekleri yavruluk döneminden itibaren büyük ilgi bulan köpek ırklarından. Yavruluk süreçlerinde sahiplenilen bu köpekler yetişkinliğe ulaştıklarında da pek fazla büyümediklerinden her daim sempatik duruşları ile ön plana çıkıyor.

Dünyanın en popüler süs köpeği Toy Poodle desek tam olarak ifade etmiş olabilirz. Talepleri karşılama konusunda bu sebeple birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Birbirinden farklı surat ifadeleri ile ön plana çıkan şirin Poodle bebeklere göz atak için Patibul.com adresine giriş yapmanız yeterli.

Bu emsalsiz seçenekleri görmeden es geçmemelisiniz.

Toy poodle Sahiplenme

Toy Poodle Sahiplenme yapmak isteyenlere bir takım özel tavsiyelerimiz olabilir.

Bu minik bedenli sevimli dostlarımız sahiplenme esnasında istenen gelişimlerde olacak biçimde temin edilebiliyor.

Köpek sahiplenme, sorumluluk gerektiren bir durum olduğundan en başta bakacak durumunuz varsa aradığınız renkteki Toy Poodle ilanları için Patibul.com ilan sayfalarına göz atarak işe başlayabilirsiniz.

Bulunduğunuz noktadan zaman kaybetmeden ve sağlıklı Poodle sahiplenmek amacıyla sitemizi ziyaret etmeniz ve bir adet dişi ya da erkek Poodle Toy beğenmeniz yeterli.

Şayet bunu yapmak istemez ve Barınaktan Poodle Toy sahiplenmek isterseniz bulunduğunuz şehrin içerisinde hizmet veren barınakların her birini tek tek gezerek aklınızdan geçen sevimli Poodle bulabilirsiniz.

En uygun Toy Poodle Fiyat seçenekleri ve Toy poodle ilanları için Patibul.com bağlantı adresine göz atabilirsiniz.