Tayyip Yılmaz, Başkan Gürkan ile Birlikte Kitabını Tanıttı

Tayyip Yılmaz, Başkan Gürkan ile Birlikte Kitabını Tanıttı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Edirne’nin unutulmaz değerlerden biri olan Tayyip Yılmaz’ın otobiyografisinin basımı Edirne Belediyesi tarafından...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Edirne’nin unutulmaz değerlerden biri olan Tayyip Yılmaz’ın otobiyografisinin basımı Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Tayyip Yılmaz ile birlikte kitabın tanıtımını gerçekleştiren Gürkan, “Edirne’nin markalaşmış, simgeleşmiş değerlerini baş tacı yapmak istiyoruz.” dedi.

Edirne Belediyesi’nin basımını üslendiği 16. kitap olan "Edirne’nin Kültür ve Sanat Yaşamında Tayyip Yılmaz" adlı kitabın tanıtımı Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Edirne Belediyesi’nin kültür ve sanat alanında yaptığı işlere bir yenisi daha eklediğini ifade eden Gürkan, “Edirnemizin yetiştirdiği ender kişiliklerden, ender sanatçılardan, kısacası dört dörtlük bir insan olan Tayyip Yılmaz hocamızdan aldığımız feyzlerle bugüne kadar yaptığımız işlerle, Edirne Belediyesi’nin kültür ve sanat alanında yaptığı işlere bir yenisi daha ekliyoruz. Edirne Belediyesi olarak kültüre ve sanata verdiğimiz destek kapsamında bastırmış olduğumuz kitapların 16'ncısı, Tayyip Yılmaz’ın kitabı.” dedi.

Tayyip Yılmaz’ın Eğitim Endüstrisinden kendisinin de hocası olduğunu ifade eden Gürkan, “Ben de onun öğrencisi oldum. Kitap, Tayyip hocamın bir otobiyografisidir. Edirne’nin dünü, bugünü; Edirne’nin eskisi ve yenisi; Edirne ile ilgili yaptığı çalışmalar parça parça var. Edirne demek Tayyip Yılmaz demektir, Tayyip Yılmaz demek Edirne demektir. Kendisine feyz almış, sanat yönü eksik ama eğitim alanın da nasiplenmiş biriyim. Yaptığım görevlerde, hocamdan aldığım dersler, birikimler hep yaşamıma ışık tutmaktadır.” diye konuştu.

“EDİRNE’NİN DEĞERLERİNİ GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Tayyip Yılmaz gibi Edirne’nin değerlerini geleceğe taşımak istediklerini ifade eden Gürkan, “Bu değerler kolay yetişmiyor. Bizde Edirne halkının temsilcisi olarak bu değerlere sahip çıkmaya çalıyoruz. Edirne’nin markalaşmış, simgeleşmiş değerlerimizi biz baş tacı yapmaya devam etmek istiyoruz. Bu kitabın basımı için bize verdiği izinden dolayı Tayyip Yılmaz Hocama teşekkür ediyorum” dedi.

Kitabın 3 yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını ifade eden Tayyip Yılmaz, “Çocukluğumdan bu yana yapılan bir çalışma. Başkan Gürkan ve Edirne Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilal, bu konuda bana çok yardımcı oldu. Beni en iyi anlatan bu kitaptır. Tezler hazırlandı, bir çok makaleler yapıldı ama böyle derli, toplu bir çalışma yapılmamıştı. Burada babamdan bir yazı var. Sanatın ve çalışmanın değerini anlatıyor. Orijinal bir yazdır bu. Hatıralarımın devamı gibidir bu kitabım. Bu çalışmaların meydana gelmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.