Tekirdağ'dan Silikon Vadisi'ne [RÖPORTAJ]

Tekirdağ'dan Silikon Vadisi'ne [RÖPORTAJ]
Tekirdağlı lise öğrencisi Kadir Can Kırkoyun, internetten kendi kendine öğrendiği kodlamayla Silikon Vadisi'nde 15 günlük bir tatil ve eğitim hakkı kazandı. EdirneJetHaber olarak biz de kendisiyle ufak bir röportaj gerçekleştirdik.

Tekirdağlı lise öğrencisi Kadir Can Kırkoyun, internetten kendi kendine öğrendiği kodlamayla Silikon Vadisi'nde 15 günlük bir tatil ve eğitim hakkı kazandı. EdirneJetHaber olarak biz de kendisiyle ufak bir röportaj gerçekleştirdik.

Çorlu'da lise öğrencisi Kadir Can Kırkoyun (17), Trakya Kalkınma Ajansının yeni fikirleri olan teknoloji üreten girişimcileri cesaretlendirmek için açtığı "Let's Up Programı" kapsamındaki Silikon Vadisi ödüllü yarışmaya başvurdu. Finallere kalan 9 kişinin arasına giren Kırkoyun, "Scode-Kod Dünyası" projesiyle jüriyi etkiledi ve Silikon Vadisi'nde eğitim hakkı kazandı. Kırkoyun, 15 Ağustos'ta San Francisco'ya gidecek.

Silikon Vadisi neresidir?

Silikon Vadisi, Kuzey Kaliforniya'daki San Francisco vadisinin bir parçası olan San Jose vadisine verilen isimdir. Bu ismin sebebi ise bölgede yoğun olarak üretim ve geliştirme faaliyetinde bulunan silikon kırmık üreticileridir ve teknoloji alanında gelişmelere büyük katkı sağlamaktadır.

SORU: Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Kadir Can Kırkoyun. Çorlu/Tekirdağ'da yaşıyorum. Lise 3'üncü sınıf öğrencisiyim. Ağırlıklı olarak mobil teknolojiler üzerine çalışıyorum ve Scode ekibinin üyesiyim.

SORU: Yarışmadan nasıl haberiniz oldu? Yarışma hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Facebook üzerinden şans eseri haberim oldu. Anasayfada beliren bir yarışma paylaşımı ilgimi çekti. Ancak yarışma üniversitelere yönelik idi. Ben de onlarla iletişime geçip katılmak istediğimi söyledim ve mülakatlara çağrıldık. Ardından aşama aşama elemeler ile 3 Mayıs demoday sunumuna 9 finalist olarak kalmayı başardık ve 9 finalist arasından 1'inci olarak yarışmayı sonuçlandırdım. Yarışma iş fikri geliştirme üzerine bir yarışma idi. Mülakatlardan sonra seçilen 30 kişiye girişimcilik konusunda önemli eğitimler verildi ve bu eğitimler ile iş fikri oluşturduk ve bu fikirleri yarıştırdık diyebiliriz.

SORU: Geliştirdiğiniz 'Scode' isimli uygulamadan bahsedebilir misiniz?

Scode, kurgulanmış senaryolar ile yazılım öğrenimi sağlayan bir mobil uygulama. Şu anlık bulunan 5 farklı senaryo ile farklı ilgi alanlarına hitap ediyoruz. Scode ile yazılıma karşı olan ön yargıyı kırmak istedik. Bu nedenle böyle bir uygulama geliştirdik.

SORU: Silikon Vadisi'nde 15 günlük bir tatil hakkı kazandınız. Daha önce Silikon Vadisi'ne gitmek istiyor muydunuz? Silikon Vadisi'ne gittiğinizde ilk yapacağınız şey nedir?

Silikon Vadisi, ben dahil birçok bilişimcinin hayalleri arasında yer alır. Yarışmaya katılma arzumu ateşleyen de bu hayale ulaşma isteği idi. Silikon Vadisi'ndeki çalışma sistemini inceleyip, ekip çalışmalarımıza uyarlamak istiyorum.

SORU: Yarışmaya katılan diğer projelerle ilgili düşünceleriniz neler? Yarışmada beğendiğiniz diğer projelerden bahsedebilir misiniz? 

Kaliteli projeler vardı. Finale kalmış projeler güzeldi. İkinci olan indisera projesi, algoritmik yapısı bakımından ilgimi çekmişti. Aynı zamanda finalistlerden Running Race uygulaması yakın bir arkadaşımın projesi idi. Gelecek vaat eden projelerden biri kesinlikle.