'Temasta' Yayına Başladı

'Temasta' Yayına Başladı
Organik ve iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması için üreticilere, tüketicilere ve diğer ilgi gruplarına bilgi alışverişi yapma olanağı tanıyan 'TEMASTA' platformu yayına başladı.

Organik ve iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması için üreticilere, tüketicilere ve diğer ilgi gruplarına bilgi alışverişi yapma olanağı tanıyan 'TEMASTA' platformu yayına başladı.

TEMA Vakfı, sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak ve bu konuda farkındalık sağlama amacıyla 'TEMA Sürdürülebilir Tarım Ağı (TEMASTA)'nı hayata geçirdi. TEMASTA ile ilgili bilgi veren TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, "Kimayasal gübre ve pestisit kullanımı gibi yanlış tarım uygulamaları tarım alanlarının ve tüm canlıların zarar görmesine neden oluyor. TEMA Vakfı olarak bu konuya sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla çözüm getirilmesini zorunlu görüyoruz. Çünkü bugünün ve gelecek nesillerin gıda ihtiyacının karşılanabilmesi ancak toprak ekosisteminin ve çevrenin korunmasıyla mümkün. Bu kapsamda ortaklarımızla birlikte, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Sivil Toplum Diyaloğu Programı altında desteklenen 'AB-TR Sürdürülebilir Tarım Ağı Projesi'ni başlattık. Bir yıldan uzun bir süredir yaptığımız çalışmaların sonucunda da TEMASTA'yı kurduk. TEMASTA ile üreticileri, tüketicileri ve tüm ilgi gruplarını bir araya getirmeyi, sürdürülebilir tarım uygulamalarını geniş kitlelere yaymayı hedefliyoruz. Bu sebeple herkesi TEMASTA'ya üye olmaya davet ediyoruz." dedi.

PAYDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ ALINDI

Projenin hazırlık sürecinden söz eden Çoğal, "Çalışmalarımıza paydaşlarla toplantılar yapıp görüşlerini alarak başladık. Bu sayede TEMASTA'yı kullanıcıların ihtiyaçlarına göre kurgulama imkanına kavuştuk. Sürdürülebilir tarımla ilgili her kesimin buluşacağı, bilgi edinip paylaşabileceği, iş birliği yapabileceği internet tabanlı bir ortamı kullanıma açtık. TEMASTA; üreticiler için destekler, mevzuat, hava raporları, dünyada uygulanan yeni yöntemler ve kullanıcıların iletişim bilgileri gibi sosyal ağ kurmaya yönelik içerikleri merkeze alıyor. Tüketicilerin sağlıklı ve çevre dostu gıda üretimi yapan üreticiye erişimini de kolaylaştıran ağ, sürdürülebilir tarım uygulamalarını odağına alan faaliyetlerin ve etkinliklerin duyurulmasına olanak tanıyor. Ayrıca tarimtema.org web sitesiyle üreticilere sürdürülebilir tarıma geçiş konusunda bilgiler vererek, tüketicilerin neden sürdürülebilir tarım ürünleri tüketmeleri gerektiği ve bu ürünleri nasıl tanıyacakları konusuna da ışık tutuyor." dedi.

TEMASTA'YA ÜYE OLMAK ÇOK BASİT

Öncelikle temasta.tarimtema.org adresine giriliyor. Sonra "kayıt ol" veya "sosyal medya hesabınla bağlan" seçeneğinden hesap ve profil bilgileri dolduruluyor. Son olarak profil fotoğrafı seçiliyor, kolayca ve ücretsiz olarak üye olunuyor.

EJH