Tesislerin İşletilmesi 29 Yıllığına Kiraya Verilecek

Tesislerin İşletilmesi 29 Yıllığına Kiraya Verilecek
Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin işletmesi 29 yıllığına kiraya verilecek.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (EDİKAB) Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin işletmesini 29 yıllığına kiraya verilmesi için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve EDİKAB Encümen Üyelerine yetki verildi.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliğinin Olağanüstü Toplantısı Edirne Belediye Başkanı ve Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlanan toplantıda Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesislerinin işletmeye verilme konusu tartışılarak, karara bağlandı.

Edirne'nin kanayan yarası olan vahşi depolama alanına son verecek olan Katık Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin tamamlandığını ifade eden Gürkan, Edirne Merkez'de günlük 300 ton çöp toplandığını söyledi. Çöp toplama işlemi için belediyelerin belli bir bedel ödediğine dikkat çeken Gürkan, "Çöp artık değerli bir materyal haline geldi. Çöpün ayrıştırılmasından, sıkıştırılmasından, ürettiği gazdan elektrik üretimi gibi çok çeşitli kazanımlar elde ediliyor. Tüm bunları yapabilmek ve bertaraf esnasında üye belediyelere ilave bir ücret gelmemesi için Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin bir işletmeye verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre de birçok belediye işletme hakkını kiraya vermiş. Amacımız bertaraf için para ödememek ve buradan kazanılacak paradan da pay alabilmek, ana hedefimiz bu." dedi.

Gürkan, daha sonra EDİKAB üyelerinin görüşlerini aldı. EDİKAB üyeleri; Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin işletmesinin 29 yıllığına kiraya verilmesi için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve EDİKAB Encümen Üyelerine yetki verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

EJH