Ticari Araç Sürücülerinden Adli Sicil Kaydı İstenecek

Ticari Araç Sürücülerinden Adli Sicil Kaydı İstenecek
Özgecan Aslan cinayetinin ardından Edirne Belediye Meclisinin nisan ayı olağan toplantısında ticari araç sahipleri ve sürücülerine yönelik alınan tedbir ve düzenlemeler Ocak 2016’da yürürlüğe giriyor. Ocak ayında yıllık çalışma ruhsatını yenileyecek olan araç sahipleri ve sürücülerden adli sicil kaydı ve uyuşturucu madde kullanmadığına dair sağlık raporu istenecek.

Geçtiğimiz şubat ayında tüm Türkiye'yi derinden üzen Özgecan Aslan cinayetinin ardından nisan ayında gerçekleştirilen olağan meclis toplantısında kente hizmet veren ticari araç sürüleri ve sahipleri hakkında bir takım tedbirler ve düzenlemeler getirilmişti. 2016'nın Ocak ayında yıllık çalışma ruhsatını yenilecek olmasıyla birlikte Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç ile Umum Servis Odası Başkanı Nezahattin Erçetin’ in meclis kararlarının uygulanmasına ilişkin yürütülecek çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldi.

Alınan meclis kararları doğrultusunda 2016 yılı Ocak ayı içerisinde yıllık çalışma ruhsatı yenilenecek tüm (M) plakalı minibüsler, (T) plakalı taksiler ve (S) plakalı servis araçları sahiplerinden ve şoförlerinden uyuşturucu madde kullanmadığına dair son 1 ay içerisinde alınmış rapor ile cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden alıkoyma, alkol ve uyuşturucu kullanmak suretiyle trafiği tehlikeye düşürme, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, fuhuş gibi suçlardan suç işlemediğine dair adli sicil kaydı istenecek. Bu suçları işlediği mahkeme kararıyla kesinleşenler affa dahi uğrasa Edirne Belediyesi sınırları içinde ticari (M), (T), (S) plakalı araçları satın alamayacak ya da şoför olarak çalışamayacaklar.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce, araç sürücüleri için 2016 yılı Ocak ayı içinde Şoför Kartı düzenlenecek ve düzenleme esnasında söz konusu belgeler istenecektir. Şubat ayından itibaren İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden de destek istenerek belediye trafik zabıta ekiplerince tüm ticari araçlar kontrol edilerek, yıllık çalışma ruhsatı ve şoför kartı olamayan araçların çalışmasına müsaade edilmeyecektir. Çalışma izin belgesi olmayan ticari araç sahiplerine para cezası verileceği gibi araçlarının 60 güne kadar bağlanarak otoparka çekilmesi de sağlanabilecek.