Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi Açıldı

Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi Açıldı
Tüm Yerel-Sen Edirne Teşkilatı, emek mücadelesine şube olarak devam edecek.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel-Sen, Edirne'deki yapılandırmasını hızlı bir süreçte tamamlayarak şube olma hakkına kavuştu.

Tüm Yerel-Sen Edirne şubesinin açılışına, Birleşik Kamu-İş TİS ve Hukuk Sekreteri Engin Çoğal, Eğitim-İş Genel Mali Sekreteri Nazım Kırcı, Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Hikmet Bölükbaşı, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse, Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Cengiz Gülebay, Tüm Yerel-Sen Hukuk Sekreteri Arap Mucur, Tüm Yerel-Sen Örgütlenme Sekreteri Ahmet Yeşilağaç, Edirne Tüm Yerel-Sen Şube Başkanı Savaş Çerkez, Edirne Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Bülent Uluca, Edirne Tüm-Yerel Sen Örgütlenme Sekreteri Ersin Al, Edirne Tüm-Yerel Sen Mali Sekreter Seçkin Çetin, Edirne Tüm-Yerel Sen Sosyal İşler Sekreteri Sefa Tabak, Edirne Tüm-Yerel Sen Basın Yayın Sekreteri Elif Davulcu, Edirne Tüm-Yerel Sen Halkla İlişkiler-Kültür Sekreteri Altan Güzelli ile birlikte çok sayıda Tüm Yerel-Sen üyesi katıldı.

Edirne Tüm-Yerel Sen Şube Başkanı Savaş Çerkez, "Sendikamız Tüm Yerel-Sen; 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu çerçevesinde, Yerel Yönetim Hizmet kolu kapsamına giren tüm kamu görevlilerini meslek, kariyer, yaptığı hizmetin niteliği gibi ayrımlar yapmaksızın kapsar ve Türkiye çapında faaliyet gösterir." diyerek, Edirne'de şube olarak yola devam edeceklerinin belirtti. Çerkez, "Emekçi emeği ile sendikalar emekçiler var olurlar. Biz de Tüm Yerel-Sen olarak emekçilerimizle var olduk ve var olmaya devam edeceğiz. Emek, vatan ve cumhuriyet birlikteliğinden yola çıkan sendikamız kısa süre içerisinde doğru örgütlenme modeli ile Edirne’de şube oldu." dedi.

9 Eylül 2013 tarihinde kurulan Tüm Yerel-Sen'in kısa sürede üye sayısını artırarak Türkiye genelinde birçok belediyede yetkili sendika konumunda olduğunu ifade eden Çerkez, "Yetkili olduğumuz bütün belediyelerde toplu sözleşme imzalamanın gururunu yaşamaktayız. Biz de Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi olarak 15 Mayıs 2015 tarihinde Edirne Belediyesi ve ilçe belediyelerinde yetkili sendika olduktan sonra toplu sözleşme görüşmelerini olumlu bir şekilde neticelendirmiş bulunmaktayız. İmzalanan toplu sözleşmelere katkı sunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Kırcasalih Belediye Başkanı Suat Karakaş ve toplu sözleşme görüşmelerini devam ettirdiğimiz Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'a teşekkür ediyoruz.

Sendikamız kurulduğu ilk günden beri sendikamıza üye olarak gücümüze güç katan tüm üye arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, sendikamız üyesi olmayan tüm yerel yönetim emekçilerini Sendikamız çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz." dedi.