10 Kasım Resmi Tatil Olacak Mı? Okullar Açık Mı Merak Ediliyor

10 Kasım Resmi Tatil Olacak Mı? Okullar Açık Mı Merak Ediliyor
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de vefat etti. Ulu Önder vefatının yıldönümünde, her sene büyük bir özlem, hasret ve sevgiyle anılıyor. Bu kapsamda, 10 Kasım'ın resmi tatil olup olmayacağı...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de vefat etti. Ulu Önder vefatının yıldönümünde, her sene büyük bir özlem, hasret ve sevgiyle anılıyor. Bu kapsamda, 10 Kasım'ın resmi tatil olup olmayacağı pek kişi tarafından merak ediliyor. 10 Kasım'da okulların tatil olup olamayacağı da öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor.

10 Kasım Resmi Tatil Mi?

Her sene 10 Kasım'da, yurt genelinde ülkemizin kurucu anılıyor. Bu yıl da Atatürk'ü Anma Günü kapsamında, yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlenecek ancak 10 Kasım resmi tatil değildir. Bu nedenle, 10 Kasım 2022 Perşembe günü, kamu dairelerinde ve okullarda faaliyetler devam edecek.

Okullarda Etkinlikler Düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk haftası dolayısıyla, ülke genelindeki okullarda çeşitli anma etkinlikleri düzenleyecek.

Atatürk, Vefatının Yıldönümünde Ülke Genelinde Anılacak

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıldönümü kapsamında, yurdun dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlenecek. Her sene olduğu gibi bu yıl da saat 09.05'te çalacak sirenler ile birlikte iki dakikalık saygı duruşuna geçilecek.

Bayraklar Yarıya İndirilecek

10 Kasım anma törenlerinde, ülke genelinde bayraklar yarıya indirilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin binasının önünde yer alan bayraklar hariç tüm bayraklar yarıya indirilirken, Anıtkabir'deki bayraklar da 10 Kasım günü dışında hiçbir zaman yarıya indirilmez.