AÖL Sınavları Ne Zaman ve Online Mı Araştırılıyor! Detaylar Belli Oldu

AÖL Sınavları Ne Zaman ve Online Mı Araştırılıyor! Detaylar Belli Oldu
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi sınavları için öğrencilerin heyecanı da başladı. Sınavların ne zaman yapılacağı, yüz yüze mi yoksa online mı olacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyor.Açık...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi sınavları için öğrencilerin heyecanı da başladı. Sınavların ne zaman yapılacağı, yüz yüze mi yoksa online mı olacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Açık Öğretim Lisesi Sınavı Ne Zaman?

Kasım ayı ile birlikte, Açık Öğretim Lisesi sınav tarihine ilişkin araştırmalar yoğunlaşmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sınavlar aralık ayında gerçekleştirilecek. Sınavların hangi ay yapılacağı belirtilse de hangi gün ve saatte yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi. Önümüzdeki süreçte Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin duyuru yapması bekleniyor.

Açık Öğretim Lisesi Sınavı Online Mı?

Açık Öğretim Lisesi sınavına girecek öğrenciler, sınav tarihinin yanı sıra sınavın nasıl yapılacağını da araştırıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre, 2022-2023 eğitim döneminde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları, online olarak gerçekleşecek. Bu kapsamda, AÖL sınavları internet üzerinden yapılacak.

Açık Öğretim Lisesi Sınavı Kaç Soru?

Açık Öğretim Lisesi sınavının soru sayısı da belli oldu. Öğrenciler şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sınav katılacaklar. Düzenlenecek sınavlarda öğrencilere 20 sorudan oluşan test soruları yöneltilecek ve her bir sınav için 25 dakika süre verilecek. Sınav sonunda verilen cevaplar, 100 puan üzerinden değerlendirmeye alınacak.