Arabası Olan Dikkat Etmeli! e-Devlet'ten Sorgulanabilir

Arabası Olan Dikkat Etmeli! e-Devlet'ten Sorgulanabilir
Araç sahipleri, trafik sigortası almak istediklerine herhangi bir acenteye başvuruda bulunuyorlar. Vatandaşları takip eden dolandırıcılar ise kendilerini acente olarak tanıtarak, sahte poliçe satıyorlar. Bu nedenle, çeşitli mağduriyetler...

Araç sahipleri, trafik sigortası almak istediklerine herhangi bir acenteye başvuruda bulunuyorlar. Vatandaşları takip eden dolandırıcılar ise kendilerini acente olarak tanıtarak, sahte poliçe satıyorlar. Bu nedenle, çeşitli mağduriyetler oluştuğu için dikkatli olunması konusunda uyarılar yapılıyor.

e-Devlet'ten Kontrol Edilebilir

Dolandırıcıların acente yerine geçerek sahte poliçe oluşturması durumunda, maddi zararlar oluşuyor ve trafikte kusurlu duruma düşülüyor. Bu nedenle, e-Devlet üzerinden bu duruma ilişkin bir hizmet yer alıyor. TC Kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar, teklif aşamasından sonra poliçenin varlığını sorgulayabilirler.

e-Devlet'e Yeni Özellikler Ekleniyor

Poliçe işlemlerinde olası dolandırıcılığı önlemek için var olan bu hizmetin yanı sıra, e-Devlet'te pek çok kamu dairesinin çeşitli hizmetleri bulunuyor. Devlet dairlerinde uzun süre alacak işlemlerin, TC Kimlik numarası ve şifre ile internet üzerinden kolaylıkla yapılmasına imkan sağlayan e-Devlet sistemine, her geçen gün yeni hizmetler ekleniyor. Önümüzdeki süreçte, ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda, yeni hizmetlerin sisteme eklenmesi sürpriz olmayacaktır.