Bir Kez Daha Deprem Konusunda Uyardı! Prof. Dr. Naci Görür İsyan Etti

Bir Kez Daha Deprem Konusunda Uyardı! Prof. Dr. Naci Görür İsyan Etti
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ,İzmir'de geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerin ardından açıklamada bulundu. Naci Görür, sitem dolu sözlerle "Sadece inşaat yapıldığını duyuyoruz" ifadelerini kullandı.Geçtiğimiz Cuma...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ,İzmir'de geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerin ardından açıklamada bulundu. Naci Görür, sitem dolu sözlerle "Sadece inşaat yapıldığını duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Cuma günü İzmir Buca'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan artçıların ardından vatandaşlar, korku yaşar oldu. Yaptığı deprem uyarıları ile bilinen Prof. Dr. Naci Görür, canlı yayında isyan etti. Görür, "7 büyüklüğünde deprem olursa ne olacak? Siyasiler nasıl sokağa çıkacak? Yüz binlerce insanımızı kaybedersek nasıl dayanacağız? Bu işin şakası yok" ifadelerini kullanırken AK Partili Özhaseki de konuya yönelik "5-6 şiddetinde bir deprem olduğunda ölümlerle karşı karşıya kalıyorsak kader diyemeyiz, orada suç bizde" şeklinde konuştu.

İnsanlar Ölümle Burun Buruna

Naci Görür, İstanbul'da yaşayan insanların "her an ölümle burun buruna" olduğunu belirtirken "'Öncelikli binaları deprem durumunda nasıl güvenli hale getireceğim' dense anlardım ancak hükümet bunu demiyor, sadece '250 bin konut yapıp satacağım' diyor" şeklinde sitemde bulundu. Öte yandan, Görür "İstanbul depremi olursa, İzmir'de deprem olursa, yüz binlerce insanımızı kaybederiz. Sadece inşaat yapıldığını duyuyoruz" dedi.

Fox Haber'de konuşan Prof. Dr. Naci Görür, deprem uyarını vurgulayarak yeniledi ve şu ifadeleri kullandı:

'Bağırıyoruz Ama Bizi Ciddiye Alan Yok'

"Deprem işini hafife alıyorlar, sadece müteahhitlik işi diye algılıyorlar. Deprem her an geliyor, görüyorsunuz. Yarın 7 olursa ne olacak? Bu işin şakası yok. 1999 yılından beri 22 yıl geçti. Hala 'Biz hazırlık yapıyoruz' diyoruz. Bağırıyoruz ama bizi ciddiye alan yok.

İzmir çok sayıda aktif faylarla örülü. İzmir, 7 ve üzeri deprem meydana getirebilir. Üretmesi durumunda da İzmir'in bugün yerleşimi ve yapı stokunu alırsanız çok acı çekeriz. Bizde 5'lik depremler insan öldürüyor. İstanbul depremi olursa, İzmir'de deprem olursa, 7 ve üstünde bir deprem, yüz binlerce insan kaybederiz. Sadece inşaat yapıldığını duyuyoruz.

İstanbul'da 50 bin bina deprem sebebi ile her an ölümle burun buruna. 'Önce ben bu 50 bin binayı deprem güvenli hale getireceğim, geri kalanda ben size konut yapıp vereceğim.' denilse o zaman anlardım. Şimdi bu demiyor, sadece '250 bin konut yapıp satacağım' şeklinde konuşuluyor."