Burs Başvuruları Bugün Başladı! Son Gün 20 Kasım

Burs Başvuruları Bugün Başladı! Son Gün 20 Kasım
Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler ve veliler burs arayışlarına hız kazandırdılar. Birçok kurumda burs duyuruları gelmeye devam ederken, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün vereceği burslar da merak ediliyor....

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenciler ve veliler burs arayışlarına hız kazandırdılar. Birçok kurumda burs duyuruları gelmeye devam ederken, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün vereceği burslar da merak ediliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, her sene olduğu gibi bu yıl da çeşitli değerlendirmeler ve kriterler neticesinde, eğitime destek olmak maksadıyla öğrencilere karşılıksız ve geri ödemesiz burs imkanı sunacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs vereceğini açıklamasının ardından, söz konusu desteğin başvurularına ilişkin araştırmalar yoğunlaşmaya başladı.

VGM Burs Başvuru Takvimi

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretimde ve yükseköğretimde okuyan öğrencilere burs sağlamaya devam ediyor. VGM tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim-öğretim döneminde verilecek bursların başvuru takvimi belli oldu. Ortaöğretim seviyesinde eğitim göre öğrenciler, 7 Kasım 2022 itibariyle başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler ve söz konusu başvurular 20 Kasım 2022'ye kadar devam edecek.

VGM Üniversite Bursu

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretimde okuyan öğretilerin yanı sıra, üniversite öğrencilerine de burs sağlamaya devam ediyor. Üniversitelerde yeni akademik takvimin başlamasıyla birlikte, burs başvurularının detayları da araştırılmaya başlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretim öğrencilerinin başvurularını aldıktan sonra, üniversite öğrencilerinin de burs başvurularını kabul edecek. VGM tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencileri için burs başvuru 21 Kasım 2022'de başlayacak ve 30 Kasım 2022 itibariyle sona erecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursu Ne Kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, aylık olarak öğrencilere eğitim desteği sağlıyor. Müdürlük, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde ortaöğretim öğrencilerine aylık 200 TL burs verirken, üniversite öğrencilerine ise aylık 650 TL eğitim desteği verdi. Yeni eğitim döneminde verilecek bursların da önümüzdeki süreçte açıklanması bekleniyor.