DSİ Personel Alımı Yapacak! KPSS Şartsız İşçi Alımı Açıklandı

DSİ Personel Alımı Yapacak! KPSS Şartsız İşçi Alımı Açıklandı
Devlet Su İşleri, Türkiye genelinde hizmet veriyor. Zaman içerisinde oluşan ihtiyaçlar neticesinde, yeni personeller istihdam eden Devlet Su İşleri, yeni bir ilan daha yayınladı. DSİ'nin alım yapacağına dair ilan yayınlanmasının...

Devlet Su İşleri, Türkiye genelinde hizmet veriyor. Zaman içerisinde oluşan ihtiyaçlar neticesinde, yeni personeller istihdam eden Devlet Su İşleri, yeni bir ilan daha yayınladı. DSİ'nin alım yapacağına dair ilan yayınlanmasının ardından, pek çok kişi yapılacak alımın detaylarını araştırmaya başladı. KPSS şartı olmayan alıma başvurmak isteyen vatandaşlar, konunun detaylarını merak ediyorlar.

DSİ Personel Alımı Detayları

Devlet Su İşleri 23. Bölge Müdürlüğü Merkez Birimleri, Kastamonu'da istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağını duyurmasının ardından, söz konusu alımın hangi kadroda yapılacağı araştırılıyor. Devlet Su İşleri'nin açıklamasına göre, temizlik personeli kadrosu için alım yapılacak.

DSİ Personel Alımı Şartları

Devlet Su İşleri, istihdam edilecek 3 kişilik alımın terörle mücadele yaralananlar için geçerli olacağını açıklarken, aranan şartları da duyurdu. En az ilkokul mezunu şartının olduğu belirtilen ilana, 18-35 yaş aralığında adayları başvuru yapabilecekler. İstihdam edilecek kişiler, dört aylık deneme süreci tabi tutulacak ve deneme sürecini başarı ile tamamlamayanlar iş akdi feshedilecek. DSİ yapılacak alıma ilişkin 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv taramasında engel bir durum bulunmamak, görevi yapmasına engel teşkil edecek bir durumun bulunmaması, 35 yaşını doldurmamış olmak ve en az ilkokul en fazla lise mezunu olmak gibi çeşitli şartların olduğunu belirtti. Alım şartlarına ilişkin detaylı bilgilere, Devlet Su İşleri'nin resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

DSİ Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

Devlet Su İşleri'nin personel alımı ilanına başvuruda bulunan kişiler, kura çekiminin ne zaman yapılacağını araştırmaya devam ediyorlar. DSİ tarafından yapılan açıklamada, kura çekimlerinin 14 Kasım 2022 Saat 10.00'da DSİ 23. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceğini duyurdu.