Ehliyeti Olanlar Dikkat! Yenileme Ücreti Belli Oldu

Ehliyeti Olanlar Dikkat! Yenileme Ücreti Belli Oldu
1 Ocak 2016'dan önceki ehliyetleri kullanan kişilerin, eski tip sürücü belgelerini yenilemeleri gerekiyor. 31 Aralık 2022'de sona erecek yenileme süresi, geçtiğimiz günler yapılan açıklama ile birlikte, 31 Aralık 2024'de kadar...

1 Ocak 2016'dan önceki ehliyetleri kullanan kişilerin, eski tip sürücü belgelerini yenilemeleri gerekiyor. 31 Aralık 2022'de sona erecek yenileme süresi, geçtiğimiz günler yapılan açıklama ile birlikte, 31 Aralık 2024'de kadar uzatıldığı duyurulmuştu. Pandemi döneminde iki yıl boyunca vatandaşların yenilemek için başvuruda bulunmaması nedeniyle süre uzatılırken, pek çok kişi ehliyetlerini yenileme işlemlerini tamamlamak için araştırmalar yapmaya başladı. Bu kapsamda, ehliyet yenileme işlemi için verilmesi gereken ücret de merak ediliyor. Yapılan resmi açıklama ile birlikte, ehliyet yenileme ücreti netlik kazandı.

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Ehliyet yenileme işlemlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, söz konusu işlem için yapılacak ödeme miktarını merak ediyorlar. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden bilgilendirme yapıldı. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada ''Eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücreti, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 lira olarak devam edecek'' ifadelerine yer verildi. Açıklamaya göre, ehliyet yenileme ücretleri 15 TL belirlendi.

Ehliyet Harçları Ne Kadar?

Ekim ayı enflasyonu geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmıştı. Enflasyon verilerinin netleşmesinin ardından. 2022 yılı için Yeniden Değerleme Oranı da belli oldu. Yeniden Değerleme Oranı yüzde 122,93 olarak belirlendi. Bu durumda, 2023 yılında ehliyet harçlarının ne kadar olacağı da belli oldu. Yeniden Değerleme Oranına göre, 2023 yılındaki ehliyet harçları ücretleri şu şekilde olacak:

A Sınıfı Sürücü Belgesi: 825,73 TL

B Sınıfı Sürücü Belgesi Harcı: 2.489,90 TL