Gardiyanlık KPSS Taban Puanı Belli Oldu! Gardiyan Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor?

Gardiyanlık KPSS Taban Puanı Belli Oldu! Gardiyan Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor?
Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans sınavı, 9 Ekim 2022'de gerçekleşti. Sınavın tamamlanmasının ardından, öğrencileri sonuçların açıklanmasının heyecanı sardı. Merakla beklenen sonuçlar, 3 Kasım 2022 itibariyle, ÖSYM'nin...

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans sınavı, 9 Ekim 2022'de gerçekleşti. Sınavın tamamlanmasının ardından, öğrencileri sonuçların açıklanmasının heyecanı sardı. Merakla beklenen sonuçlar, 3 Kasım 2022 itibariyle, ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı. ÖSYM sonuç sayfasından, sınav puanlarına ve sonuçlarına bakan adaylar, çeşitli meslek dallarına ilişkin araştırmalar yapmaya başladılar. Bu kapsamda, gardiyanlık taban puanı da merak konusu oldu.

Gardiyanlık Taban Puanı

Gardiyanlık başvurusu için KPSS puanı büyük önem taşıyor. KPSS puanı ile gardiyanlığa başvuru yapılabildiği için gardiyan olmak isteyen kişiler taban puanını merak ediliyor. Gardiyanlık diğer bir deyişle infaz koruma memurluğu için KPSS'den en az 70 puan almak gerekiyor.

Gardiyan Olmak İçin Kaç Puan Alınmalı?

İnfaz koruma memuru olmak isteyen kişiler, KPSS puanlarının yetip yetmeyeceğini merak ediyorlar. KPSS'den en az 70 puan almayı başaran kişiler, gardiyanlığa başvuru yapabilecekler.

İnfaz Koruma Memuru Ne İş Yapar?

İnfaz Koruma Memuru ya da halk arasındaki deyimiyle gardiyanın yaptığı işler de mesleği düşünen kişiler tarafından araştırılıyor. Cezaevlerinde ve ıslahevlerinde görev yapan infaz koruma memurları, buradaki kişilerin düzenlerinden sorumludur. Cezaevinde tutuklu veya hükümlü olarak kalan kişilerin denetimini ve cezaevinin düzenini infaz koruma memurları sağlar.