İBB Burs Sonuçları Açıklandı Mı Konusu Öğrenciler Tarafından Araştırılıyor

İBB Burs Sonuçları Açıklandı Mı Konusu Öğrenciler Tarafından Araştırılıyor
Üniversitelerde yeni akademik dönemin başlaması ile birlikte, pek çok öğrenci kurumlardan gelecek burs açıklamalarını yakından takip etmeye başladı. Birçok kurumdan karşılıksız burs ödemelerine ilişkin duyurular yapılmaya...

Üniversitelerde yeni akademik dönemin başlaması ile birlikte, pek çok öğrenci kurumlardan gelecek burs açıklamalarını yakından takip etmeye başladı. Birçok kurumdan karşılıksız burs ödemelerine ilişkin duyurular yapılmaya devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da geçtiğimiz haftalarda 75.000 öğrenciye burs verileceğini açıklamıştı. İmamoğlu'nun açıklamasının ardından, üniversite öğrencileri söz konusu burs için başvurularını iletmeye başladılar. 16 Ekim itibariyle başvuruların tamamlanması sonrası, sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Başvuruda bulunan on binlerce üniversite öğrencisi ve aileleri başvuru sonuçlarının açıklanma tarihine dair araştırmalar yapmaya devam ediyorlar.

İBB Bursu Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

26 Eylül 2022 itibariyle başlayan burs başvuruları, 16 Ekim 2022'de sona erdi. 75.000 öğrenciye, toplamda 4.500 TL sağlanacak olan eğitim desteğinin sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden resmi açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl, sonuçlar kasım ayı içerisinde erişime açılmıştı. Bu yıl da benzer şekilde kasım ayı bitmeden sonuçların duyurulması bekleniyor.

İBB Burs Sonuçları Ekranı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 75.000 üniversite öğrencisine sağlayacağı eğitim desteğinin sonuçları

İBB Burs Sonucu Sorgulama

Burs sonuçlarının açıklanmasının ardından, Genç Üniversiteli sitemi üzerinden, TC kimlik numarası ve doğum tarihleri girilerek sonuçlara ulaşılabilecek. Burs alamaya hak kazananlar öğrencilere, içinde bulunduğumuz eğitim dönemi boyunca toplamda 4.500 TL ödeme yapılacak. Üniversite öğrencilerine sağlanacak ödemeler, karşılıksız ve geri ödemesiz olarak verilecek.