'İlk Evim İlk İş Yerim' Projesinde Kura Çekimi: Hatay Bölgesi Belli Oldu

'İlk Evim İlk İş Yerim' Projesinde Kura Çekimi: Hatay Bölgesi Belli Oldu
Hatay'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ) başlatılan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinde kura çekimi yapıldı. Böylelikle inşası planlanan 1450 konutun hak sahibi belli oldu. 52 bin 411 kişinin başvuru yaptığı projede...

Hatay'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ) başlatılan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinde kura çekimi yapıldı. Böylelikle inşası planlanan 1450 konutun hak sahibi belli oldu. 52 bin 411 kişinin başvuru yaptığı projede toplam 5 bin 25 konut inşa edilecek.

Antakya Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda yapılan çekilişte, Antakya ve İskenderun'daki konutların kime verileceği belli oldu.

Öte yandan engelli vatandaşlar için yapılacak olan ilk konut kurası çekimi, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından yapıldı.

Kurayla belirlenen hak sahiplerinin kimler olduğu ise hem açıklandı hem de sahnedeki ekrana yansıtıldı. Vatandaşlar ise kura sonuçlarını merakla takip etti.

Devlete Teşekkür Edildi 

Öte yandan kurada adı çıkan emekli Gülay Sürer, 30 yıldır kiracı olduğunu ve hak kazanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Evi olmayan herkesin ev sahibi olmasını dileyen Sürer, "Emekli kontenjanından ev sahibi olmaya hak kazandım. Bugün oldukça heyecanlıyım, devletimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bir diğer talihli emekli Mustafa Tayfur Görgen de ev sahibi olacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Bugün çok mutluyum, inşallah herkes ev sahibi olur. Bu uygulamayı hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun." dedi.