KPSS Ortaöğretim Sınav Tarihi ve Saati Belli Oldu!

KPSS Ortaöğretim Sınav Tarihi ve Saati Belli Oldu!
Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sınavının ne zaman gerçekleşeceği, saat kaçta yapılacağı ve sınav detayları pek çok öğrenci tarafından merak ediliyor. Ortaöğretim mezunları için yapılacak olan sınavın giriş...

Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sınavının ne zaman gerçekleşeceği, saat kaçta yapılacağı ve sınav detayları pek çok öğrenci tarafından merak ediliyor. Ortaöğretim mezunları için yapılacak olan sınavın giriş belgeleri, ÖSYM tarafından geçtiğimiz süreçte adayların erişimine açıldı. Sınavın ne zaman gerçekleşeceği de sınav takvimi açıklandığı zaman netlik kazanmıştı.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sınavında birçok aday ter dökecek. 6 Kasım 2022 Pazar günü Saat 10.15 başlayacak olan sınavda, lise mezunu adaylar memur olma hayallerini yerine getirmeye çalışacaklar.

Kritik Uyarı Yapıldı

KPSS'ye girecek adaylara kritik bir uyarı yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de saat 10.00'dan sonra sınav salonlarına adaylar alınmayacaklar. Bu nedenle, adayların bu kurala dikkat etmeleri gerektiği hatırlatılıyor.

KPSS Lise Kaç Soru?

Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim sınavı kapsamında, adaylara 120 soru yöneltilecek.

KPSS Lise Kaç Dakika?

Memur olmak için ter dökecek adaylara, 120 soru için 135 dakika süre verilecek. DHBT ise tek oturumda yapılacak ve 60 dakika sürecek.

KPSS Giriş Yerleri Açıklandı

KPSS'ye girecek kişiler için sınav giriş yerleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sınava girecek adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra, sınav giriş belgeleri temin edebilecekler.