KYK Burs Başvuruları Başladı Mı Ne Zaman Başlayacak? Üniversite Öğrencileri Dikkat

KYK Burs Başvuruları Başladı Mı Ne Zaman Başlayacak? Üniversite Öğrencileri Dikkat
Üniversitelerde, yeni akademik dönem geçtiğimiz haftalarda başladı. Öğrenciler ve aileleri burs arayışlarını hızlandırırken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvurularına ilişkin detaylar yakından takip ediliyor.KYK Burs...

Üniversitelerde, yeni akademik dönem geçtiğimiz haftalarda başladı. Öğrenciler ve aileleri burs arayışlarını hızlandırırken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvurularına ilişkin detaylar yakından takip ediliyor.

KYK Burs Başvuruları Başladı Mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru takvimine ilişkin açıklamalar, öğrenciler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, başvuru işlemlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında başlayan başvuruların, bu yıl da benzer şekilde kasım ayı içerisinde açılması bekleniyor.

Herkese Burs Çıkar Mı?

KYK burs başvuruları sonrasında, yapılan çeşitli değerlendirmeler ile birlikte burs almaya hak kazanan öğrenciler açıklanıyor. Burs alamayan öğrencilere ise geri ödemeli kredi sağlanıyor. KYK kredisinin geri ödemesi, geçtiğimiz haftalarda açıklanan düzenleme ile birlikte, sadece ana para üzerinden yapılacak, faiz ödenmeyecek.

KYK Burs Ücretleri

KYK, üniversite öğrencilerine her ay 850 TL ödeme yapıyor. Yılbaşın yapılacak düzenleme ile burs ve kredi ödemelerinde artışa gidilecek.