KYK Burs ve Kredi Ödemelerinin Ne Zaman Yapılacağı Merak Ediliyor!

KYK Burs ve Kredi Ödemelerinin Ne Zaman Yapılacağı Merak Ediliyor!
Üniversitelerde yeni akademik dönemin başlamasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler burs arayışlarına hız kazandırdılar. Bu kapsamda, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuruları heyecanla bekleniyor. Söz konusu başvuruların...

Üniversitelerde yeni akademik dönemin başlamasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler burs arayışlarına hız kazandırdılar. Bu kapsamda, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuruları heyecanla bekleniyor. Söz konusu başvuruların önümüzdeki süreçte açılması beklenirken, burs ve kredi ödemelerinin ne zaman yapılacağı da öğrenciler tarafından merak ediliyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen burslar ve krediler, TC kimlik numarasının son hanesine göre ödeniyor.

KYK Burs ve Kredileri Ne Zaman Yatar?

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan burs ve kredi alan öğrenciler, TC kimlik numaralarının son rakamına göre her ay düzenli olarak ödeme alıyorlar. Yeni başvuru yapacak öğrenciler de ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağını merak ediyorlar. TC kimlik numarasının son rakamına göre ödemelerin yapılacağı günler şu şekilde:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6'si

TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7'si

TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8'i

TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9'u

TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10'u

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun vereceği burslar için başvurularının ne zaman açılacağını büyük bir merakla bekliyor. Geçtiğimiz yıl başvurular 5 Kasım'da başlamış ve 8 Kasım tarihi itibariyle sone ermişti. Bu yıl da kasım ayı içerisinde başvuruların açılması bekleniyor. İlerleyen süreçte, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, üniversite öğrencilerinin merakla beklediği başvurular hakkında bilgilendirme yapacak.

KYK Burs Ücreti

KYK burs ve kredi ödemeleri kapsamında, TC kimlik numarasının son rakamına göre, her ay öğrencilere 850 TL ödeme yapılıyor. 12 ay boyunca yapılan ödemeler, her sene yapılan değerlendirmeler sonrasında artırılıyor. Bu kapsamda, 850 TL olan burs ve kredi ödemelerinde sene sonu itibariyle artışa gidilecek.