Meteoroloji İl İl Açıkladı! Yağmur ve Kar Bekleniyor

Meteoroloji İl İl Açıkladı! Yağmur ve Kar Bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmini raporunu yayınladı. Havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, yağışlar da etkisini gösterecek. Meteorolojik verilere göre, haftanın ilk gününden itibaren,...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmini raporunu yayınladı. Havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, yağışlar da etkisini gösterecek. Meteorolojik verilere göre, haftanın ilk gününden itibaren, pek çok ilde kar ve yağmur görülecek.

Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6-11 Kasım 2022 tarihleri arasına ilişkin hava tahminlerini paylaştı. Söz konusu verilere göre, pazartesi günü yurdun güney ve iç kesimlerinde yağmur etkili olacak. Kar yağışının ise haftanın ilk günlerinde, Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde kendisini gösterecek. MGM tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesinin beklendiği belirtilirken ''Haftalık Hava Tahmini (6 - 12 Kasım 2022) Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde biraz azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.'' ifadelerine yer verildi.

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Hafta sonu dışarı çıkmak isteyen kişiler, havanın nasıl olacağını merak ediyorlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü pek çok kişinin merak ettiğini konuda açıklamada bulundu. MGM verileri göre, 6 Kasım 2022 Pazar günü itibariyle Ege ve Akdeniz dolaylarında kuvvetli yağış ihtimali bulunuyor. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi beklenirken, batı kesimlerinde hava sıcaklıkları 4-8 derece arasında düşüş gösterecek. Bugüne dair yayınlanan hava tahmini şu şekilde: ''Kuvvetli yağışlara dikkat! Hava Sıcaklığı: Yağışlı hava ile birlikte batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.''

{{unknown}}

Fırtına Bekleniyor!

Meteoroloji, denizlerde yaşanacak fırtınaya ilişkin uyardı bulundu. Bugün sabah saatlerinde başlaması ve yarın öğle vakitlerine kadar devam etmesi beklenen fırtına için ''Batı Karadeniz'de (Zonguldak-Sinop arası) rüzgarın, yarın (06.11.2022 Pazar) sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi (07.11.2022) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.'' uyarısında bulunuldu.