O Ülke Vatandaşlarına Vize Muafiyeti! Resmi Gazete'de Yayımlandı

O Ülke Vatandaşlarına Vize Muafiyeti! Resmi Gazete'de Yayımlandı
Türkiye, 92. ülkeye vizesiz giriş imkanı tanıdı. Daha önce 91 ülkeye vize muafiyeti sağlayan Türkiye, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bir ülke için daha bu hakkı tanıdığını duyurdu.Bu sayede, Macaristan...

Türkiye, 92. ülkeye vizesiz giriş imkanı tanıdı. Daha önce 91 ülkeye vize muafiyeti sağlayan Türkiye, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bir ülke için daha bu hakkı tanıdığını duyurdu.

Bu sayede, Macaristan vatandaşlarına Türkiye'den yapacakları transit geçişlerde ve ülkeye yapılacak turistik amaçlı seyahatlerde vize muafiyeti sağlandı.

Her 180 Gün İçin 90 Gün İkamet Süreli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan kararda; Macaristan'ın kimlik kartına sahip vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti getirildiği belirtildi. Kararın 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince verildiği ifade edildi.

Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan verilere göre Türkiye’nin vize muafiyeti tanıdığı ülke sayısı 91 idi.

İşte Türkiye’nin Vize Muafiyeti Tanıdığı Ülkeler: