Ödemeler Öne Çekildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Ödemeler Öne Çekildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İç politikadan ekonomiye, küresel gelişmelerden siyasete kadar pek çok konuda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İç politikadan ekonomiye, küresel gelişmelerden siyasete kadar pek çok konuda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayında yapılması planlanan ödemelerin erkene çekileceğini duyurdu.

Bu Yıl İçinde Ödenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılının mart ayında, çiftçilere ödenecek olarak mazot ve gübre desteğinin öne çekildiğini açıkladı. Erdoğan konuşmasında, söz konusu ödemelerin bu yıl içinde çiftçilere yapılacağını belirtti.

Tarımsal Destek Bütçesi Arttı

Erdoğan, tarımsal destek bütçesinin yapılan artışlar neticesinde 34 milyar dolar seviyesine çıkarıldığını ve geleneksel bitkisel üretimi için verilen desteğin üst limitinin de yüzde 120'ye yükseltildiğini açıkladı. Tahıl sevkiyatının kesintiye uğramasına da değinen Cumhurbaşkanı, Putin ile görüştüğünü ve sorunun halledildiğini sözlerine ekledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de tahıl sevkiyatı açıklamasının ardından, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.