'Oradan Taşınmalarını Öneririm' Diyerek Uyardı! İzmir Depremi Sonrası Prof. Dr. Ercan: Beni Çileden Çıkartıyor

'Oradan Taşınmalarını Öneririm' Diyerek Uyardı! İzmir Depremi Sonrası Prof. Dr. Ercan: Beni Çileden Çıkartıyor
Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'in Buca ilçesinde gece yarısı meydana gelen deprem değerlendirdi.Prof. Dr. Ercan, Haber Global'de değerlendirdiği depreme ilişkin, "Bizim orta büyüklükte dediğimiz bir deprem"  ifadesini kullandı."Bana...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'in Buca ilçesinde gece yarısı meydana gelen deprem değerlendirdi.

Prof. Dr. Ercan, Haber Global'de değerlendirdiği depreme ilişkin, "Bizim orta büyüklükte dediğimiz bir deprem"  ifadesini kullandı.

"Bana Göre Biraz Sevindirici"

2020 yılındaki Sisam depremine değinen Ahmet Ercan "Çıkarmamız gereken dersler var. Bölgenin en büyük yerleşimleri İzmir ve Aydın ovasında bulunmakta. İzmir'de deprem meydana getirecek ana kırık İzmir kırığıdır. Bu kırık depremini yaparsa, üretebileceği deprem yıkıcı bir deprem olacaktır. Bana göre, depremin bu kırık üzerinde değil de Buca kırığı üzerinde olmuş olması, biraz sevindirici" şeklinde konuştu.

Sisam depremiyle Menemen, Çiğli, Bostanlı, Karşıyaka, Bornova ve Bayraklı'daki evlerin yorulduğunu söyleyen Ercan, "Bu bölgelerin tetikte olması gerekiyor. Yerel yönetimlerin bu bölgeleri boşaltması gerekiyor." dedi.

"Buralarda Oturmayın"

Prof. Dr. Ercan açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Menemen, eski meles ovası diye bilinen Bornova ve Bayraklı ovaları İzmir'in en çekinceli yerleridir. Orada oturanların taşınmasını öneririm. Özellikle yaman dağının olduğu kesimler ve güneydeki kesimlere doğru taşınması gerekiyor. Aynı şekilde Menemen, Çiğli, Bostanlı ve  Karşıyaka için de söylüyorum. Buralar da İzmir'in en güvensiz yerleri. İzmirliler buralara yerleşmesinler. Buralarda oturmayın. İzmir gerçeğini senelerdir vurgulamama rağmen buralardaki yapılaşmanın kışkırtıcı ve şaşırtıcı olarak artması inanın beni çileden çıkartıyor ve bir şey yapamıyorum."