Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor! İşte Son Gelişmeler

Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor! İşte Son Gelişmeler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bir süredir gündemde geniş yer kaplayan ve pek çok çalışanın merak ettiği sözleşmeliye kadro konusuna değindi. Bakan Bilgin, düzenleme...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bir süredir gündemde geniş yer kaplayan ve pek çok çalışanın merak ettiği sözleşmeliye kadro konusuna değindi. Bakan Bilgin, düzenleme için çalışmaların devam ettiğini belirterek, konuyla ilgili toplantı yapılacağını açıklamıştı. Bakan'ın açıklamasının ardından konuya ilişkin detaylar birçok kişi tarafından araştırılıyor.

''Sadece 4B'liler Olacak''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personellere kadro düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, çalışmada sona yaklaşıldığını ve sadece 4B'lileri kapsadığını ifade etmişti.

Yüz Binlerce Kişiyi Kapsıyor

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 600 bini kişiyi kapsayan düzenleme büyük bir merakla bekleniyor. Düzenleme üzerindeki çalışmalarda sona gelinirken, yapılacak değerlendirmeler ve toplantılar sonrasında taslak metinin şekillenmesi bekleniyor. Memur-Sen yetkilileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmede de bu konunun ela alındığı düşünülüyor.

Kasım Ayında Meclis Gündemine Gelebilir

Sözleşmeli personellere kadro düzenlemesi için çalışmalar devam ederken, taslak çalışmasının ortaya çıkmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tasarı sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yapacakları değerlendirmeler sonrasında, konunun Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. İlerleyen süreçte, söz konusu çalışmanın TBMM'ye gelmesiyle birlikte, detaylar da netlik kazanacak.