TOKİ Sosyal Konut Projesine Başvuranlar Dikkat! Kura Çekimleri Başlıyor

TOKİ Sosyal Konut Projesine Başvuranlar Dikkat! Kura Çekimleri Başlıyor
Kiraların yükselmesi ve ev fiyatlarının artması sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal konut projesini duyurmuştu. 8 milyon vatandaşın başvuruda bulunduğu projeye hakkında, yapılacak duyurular büyük bir merakla...

Kiraların yükselmesi ve ev fiyatlarının artması sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal konut projesini duyurmuştu. 8 milyon vatandaşın başvuruda bulunduğu projeye hakkında, yapılacak duyurular büyük bir merakla takip ediliyor. Bu kapsamda, milyonlarca kişi kura çekimlerini heyecanla beklerken, kura çekimi işleminin ne zaman gerçekleşeceği belli oldu.

TOKİ Sosyal Konut Projesi Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları, ekim ayı itibariyle sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından, kura çekimi heyecanı başladı. Milyonlarca vatandaş kura çekimlerinin ne zaman yapılacağını merak ederken, TOKİ sevindirici açıklamayı yaptı. TOKİ tarafından yapılan kamuoyu duyurusunda, kura çekimlerinin yarın başlayacağı belirtildi. Söz konusu duyuruda ''Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinde kuralar başlıyor. İlk kura yarın Şırnak ve Ardahan'da...'' ifadelerine yer verildi .

{{unknown}}

TOKİ Kura Çekimi Takvimi Belli

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin büyük bir heyecanla beklediği sosyal konut projesi kuraları, yarından itibaren çekilmeye başlayacak. Söz konusu kuraların çekim takvimi şu şekilde:

7 Kasım: Şırnak ve Ardahan

8 Kasım: Siirt ve Kars

9 Kasım: Batman ve Iğdır

10 Kasım: Mardin ve Ağrı

11 Kasım: Mardin ve Van

12 Kasım: Van (Merkez)

TOKİ Kura Çekimi Canlı Yayın

Sosyal konut projesine başvuru yapan kişilerin, sonuçları nereden takip edeceği de belli oldu. Kura çekimi canlı olarak toki.tv adresinden yayınlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da kura çekimine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''2 ay bile olmadan İLK KURALARI ÇEKİYORUZ! Yarın başlayıp 12 ilde 22 bin 57 konutun kurasını 10 günde tamamlayacağız. 250 bin konutun kurası da mart ayına kadar bitecek!'' ifadelerine yer vererek, kura çekiminin mart ayına kadar tamamlanacağını belirtti.