Tüm Türkiye Genelinde Yapılacak! Tapuda SMS Dönemi Başlıyor

Tüm Türkiye Genelinde Yapılacak! Tapuda SMS Dönemi Başlıyor
Tapu dairelerinde yaşanabilecek dolandırılık işlemlerine karşı, çeşitli önlemler alınıyor. Bu kapsamda, sahteciliğin önüne geçmek ve güvenliği artırmak için çalışlamalarını sürdüren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri...

Tapu dairelerinde yaşanabilecek dolandırılık işlemlerine karşı, çeşitli önlemler alınıyor. Bu kapsamda, sahteciliğin önüne geçmek ve güvenliği artırmak için çalışlamalarını sürdüren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor.

SMS ile Uyarı Gönderilecek

81 ilde geçerli olan yeni uygulama ile birlikte, tapu dairlerinde yapılacak işlemlerde, işlemin taraflarına SMS ile uyarı bildirimleri yapılacak. Bu sayede, olası bir dolandırıcılık veya sahtecilik durumuna karşı önlem alınmış olacak.

Kimlik Kartlarında Çip Kısmına Dikkat

Vatandaşlara gönderilecek olan mesajlarda, kimlik tespitini sağlamak amacıyla elektronik cihazlarda kimlik doğrulaması ve parmak izi uygulamasına geçileceği belirtildi. Bu nedenle, çipli kimlik kartı olan kişilerin, kartlarının çip bölümünde çatlak, eksik, çizik veya deforme gibi durumlara karşı dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunuluyor.