Türkiye'yi Yasa Boğan Haber! MSB Askerlerimizin Şehit Olduğunu Duyurdu

Türkiye'yi Yasa Boğan Haber! MSB Askerlerimizin Şehit Olduğunu Duyurdu
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde 2 askerimizin şehit oldu, 2 askerimizin ise yaralandığı belirtildi.Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde 6 Kasım 2022'de...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde 2 askerimizin şehit oldu, 2 askerimizin ise yaralandığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde 6 Kasım 2022'de bölücü terör örgütü mensuplarınca bir üs bölgemize yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız piyade sözleşmeli er İsmail Esmer, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda yaşamını yitiren aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." sözleri kullanıldı.

Bakanlıktan 1 Şehadet Haberi Daha Gelmişti

Bakanlığı öncesinde yaptığı açıklamada, piyade sözleşmeli er Mustafa Öztürk'ün şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı ifade edilmişti.

Şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Öztürk'ün şehadet haberi Gaziantep'teki ailesine iletildi.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinin kırsal Karahan Mahallesi'nde ikamet eden ailesine, şehadet haberi Kaymakam Büşra Uçar tarafından verildi.

Baba Hasan ve anne Zeliha Öztürk'ü yakınları teselli etti. Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım'da ailenin yanında oldu. Şehidin evine şanlı Türk bayrakları asıldı.

Şehitlerimiz Bugün Son Yolculuklarına Uğurlanacak

Mustafa Öztürk, 8 kardeşti ve henüz bekardı. Şehidimiz bugün düzenlenecek törenden sonra son yolculuğuna uğurlanacak.

Öte yandan şehit Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki İsmail Esmer’in Hatay'ın Antakya ilçesi Esenlik Mahallesi'nde yer alan baba evine şanlı Türk bayrakları asıldı. Şehidin cenazesi bugün Altınözü ilçesi Tokdemir Mahallesi’nde kılınacak ikindi namazından sonra törenle defnedilecek.