Vatandaş İfşaladı! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Suikast Planı

Vatandaş İfşaladı! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Suikast Planı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki bir iddia gündeme bomba gibi düştü.Arnavutköy'de ikamet eden bir vatandaş, devlet hastanesi önünde elleri silahlı kişilerin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

Arnavutköy'de ikamet eden bir vatandaş, devlet hastanesi önünde elleri silahlı kişilerin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafını ellerinde tutarak suikast planı yaptıklarına şahit olduğu öne sürdü. Vatandaşın İBB Beyaz Masa'ya anlattığı durumu ardından İmamoğlu'nun avukatı savcılığa iletildi.

Seyhan Avşar'ın haberine göre, geçtiğimiz gün TC kimlik numarası ve adı belli olan bir kişi, İBB Beyaz Masa hattını arayarak ihbarda bulundu. " Arnavutköy Devlet Hastanesi'nin önünde silahlı adamlar, ellerinde Ekrem İmamoğlu başkanımızın fotoğraflarını taşıyor. İBB binasına ve Ekrem başkanımızın evine gideceklerini belirttiler. 8 kişilerdi. Acil yardım edin. Kamera görüntülerinde gözüküyor. Hastanenin yanındaki eczacı da duruma şahit oldu. Arnavutköy polisi ile irtibata geçebilirseniz beni arasınlar" şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun Avukatından Açıklama

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı ihbar sonrası savcılığa dilekçe verdi.

İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, açıklamasında "İhbara ilişkin şikayetimizi yaptık. Savcılık İl Emniyet Müdürlüğü'ne ilgili yazıyı yazdı. İhbarda bulunan vatandaşın ifadesine başvurulmalı. Görüntüler vs. derhal incelenmeli" şeklinde konuştu. Kemal Polat, "Ekrem Bey için herhangi bir önlem aldınız mı?" şeklindeki soruya "İllaki önlem alınmıştır" cevabını verdi.