Türkiye'de Yaşam Kalitesi En Yüksek 3 Şehir

Türkiye'de Yaşam Kalitesi En Yüksek 3 Şehir
Yaşam kalitesi nedir? Hangi kriterlere göre belirlenir? Bu sorular bana yöneltilecek olursa, kişi başına düşen milli gelire göre değil, kavramlara göre yanıt verilir. Örnek verecek olursak, "özgürlük", "rahatlık", "huzur ortamı"...

Yaşam kalitesi nedir? Hangi kriterlere göre belirlenir? Bu sorular bana yöneltilecek olursa, kişi başına düşen milli gelire göre değil, kavramlara göre yanıt verilir. Örnek verecek olursak, "özgürlük", "rahatlık", "huzur ortamı" gibi kavramlar. Bu değerlendirmenin bu ölçütlerde yapıldığını unutmayınız. İstanbul'da yaşayan bir aileye göre yaz kış Muğla / Bodrum'da veya Balıkesir / Altınoluk'ta yaşayan bir aile birçok otoriteye ve ailenin kendisine göre daha yüksek yaşam standardına sahiptir. Bunun nedeni olarak, yaşın veya bıkkınlığın getirdiği sebeplerden ötürü daha rahat bir yerleşim birimine yerleşmek olduğunu söyleyebiliriz.

EDİRNE

  

Avrupa'nın Trakya kısmında bulunan Edirne birçoğumuzun bildiği gibi orta nüfuslu, eskiden Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir Avrupa şehridir. Gerek insanların günlük yaşamları, gerek şehirdeki özgürlük ve huzur ortamı, gerekse insanlar arasındaki saygı da buna ek olarak kendini belli etmektedir. Turistik olarak da öne çıkan bir şehir olan Edirne, günlük yaşamda da tercih edilmesi gereken şehirlerden birisidir.

ÇANAKKALE

  

Türkiye'de emeklilikten sonra yaşam için en çok tercih edilen şehirlerden biri de Çanakkale'dir. Sessiz sakin bir balıkçı kasabası gibi gözüküp, kimi zamanlarda da insanların eğlenceyi her şeye tercih ettiği bir şehir. Her türlü yaşam tarzını içinde barındıran, ufak nüfuslu ama insana her şeyi sunan bir şehir. Kesinlikle yaşanılası bir yer. Bu şehirde sıkılmak pek de mümkün değil.

ESKİŞEHİR

  

Büyük bir öğrenci şehri, aynı zamanda Anadolu'nun ortasında bir Avrupa şehri. Eskişehir her kategoride yer edinebilecek bir şehir. Sosyal ve kültürel anlamda Türkiye'nin en kuvvetli ve en aktif şehirlerinden bir tanesi. Büyükşehirin getirdiği zorlukları bir kenara atarsak, saf ve güzel, yaşanılası bir şehir Eskişehir. Adı eski olmasına rağmen yeniliklere çok kolay ayak uydurup geleceğin şehirleşmesini bizlere sunuyor bu özelliğiyle. Tüm kategorilerde yaşam kalitesi yüksek bir şehir unvanını almayı hak ediyor.

Çağlar Canbay / Dünyayı Keşfet