Ulusal Engelli Federasyonu Gürkan'ı Ziyaret Etti

Ulusal Engelli Federasyonu Gürkan'ı Ziyaret Etti
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı, Bulgaristan’dan gelen Ulusal Engellilere İşverenler Federasyonu Başkanı Elka Todorova ve beraberindeki federasyon üyeleri başkanlık binasında ziyaret etti.Federasyon Başkanı ve üyelerine...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı, Bulgaristan’dan gelen Ulusal Engellilere İşverenler Federasyonu Başkanı Elka Todorova ve beraberindeki federasyon üyeleri başkanlık binasında ziyaret etti.

Federasyon Başkanı ve üyelerine ziyaretleri için teşekkür ettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Dünyada çok tartışılan bir kavram var. Modern şehir çağdaş şehir nasıl olmalı diye, tabi bunun çok değişik ve farklı farklı tanımları var. Bence modern bir şehir çağdaş bir şehir kavramı bir engelli sabah tek başına evinden çıkıp şehre gidip tek başına bütün işlerini halledebiliyorsa ve yine tek başına evine dönebiliyorsa o şehir o zaman çağdaş bir şehir olmuş demektir. Bunun anlamı oradaki yöneticiler bir engellinin o şehirde yaşaması için bütün engelleri kaldırmış demektir. Peki Edirne böyle bir şehir mi? Maalesef değil. Peki dünyada böyle bir şehir var mı? Maalesef yok. Ama mutlaka yapacağız. Çünkü hepimiz bir engelli adayıyız. Bir hastalık nedeniyle, bir kaza nedeniyle aniden engelli hale gelebiliriz. Yeter ki insanın kafasında engel olmasın, kalbinde engel olmasın. Edirne’de engelli derneklerimizle birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Edirne Belediyesi olarak en son Engelliler Yaşam Merkezi yaptık. Şu an burasının son düzenlemeleri yapılıyor. Engellilerin bir araya gelebildiği büyük bir çocuk oyun bahçesinin bulunduğu ayrıca engelli çocuklar için oyun aletleriyle donatılmış yine bu çocuklarımızın velilerinin oturabilecekleri yerler yapılmış, içerisinde farklı çalışmalar yapabilecekleri atölyelerin olduğu bir yer yaptık. Bir ay içerisinde tam anlamıyla bitirip engelli derneklerimizle paylaşacağız. Biz belediye olarak tüm giderlerini karşılayacağız. Türkiye’de herhangi bir işyeri 50 kişiden fazla eleman çalıştırıyorsa yüzde 3 oranında engelli personel çalıştırmak zorunda bu özel şirketler içinde devlet kurumları içinde geçerlidir. Belediye için de geçerli. Bizde bunu yapıyoruz." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın misafirperverliğinden ve engelliler için yaptığı çalışmalardan memnun kaldığını belirten Ulusal Engellilere İşverenler Federasyonu Başkanı Elka Todorova "İki yıldır partnerimiz olan Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim derneğinin misafiri olarak Edirne'de bulunmaktayız, Edirne'de olmaktan dolayı mutluyuz. Bulgaristan'da engelliler konusunda oldukça dikkatli hareket etmeye çalışıyoruz. Bizim başkanlarımızda sizin Edirne'de yaptığınız çalışmaları görmeliler. Örneğin müze ve camileri ziyaret ettik. Burada engelliler için yapılmış rampaları gördük. Bizde hâlâ her yerde buna benzer bir çalışma yok. Özellikle okullarda böyle bir şey yok. Engelliler için yapılmış böyle güzel çalışmaları Edirne’de gördük. Burada Edirne’nin bir Avrupa kenti olduğunu fark ettik. Döndüğümüzde bunları kendi şehrimizin yöneticilerine ve insanlarımıza anlatacağız. Burada bulunan federasyon üyelerimizin işletmelerinin büyük bir çoğunluğunda engelliler çalışmakta engelli istihdamı üzerine büyük çalışmalar yaptık ve çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a federasyon üyelerinden birinin kendi işletmesinde engelliler tarafından üretilen gül reçeli hediye edildi. Başkan Gürkan "Engellilerin istihdamı üzerine bizlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz bu anlamlı hediye için sizlere teşekkür ederim." dedi.