UNESCO Yürüyüşü

UNESCO Yürüyüşü
Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, UNESCO geçici listesine giren uzun köprüye dikkat çekmek düzenlediği etkinliğe "Köprü Yürüyüşü" adını verdi. Etkinlik Edirne Valiliği, Uzunköprü Kent Konseyi ve Uzunköprü Belediyesi...

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, UNESCO geçici listesine giren uzun köprüye dikkat çekmek düzenlediği etkinliğe "Köprü Yürüyüşü" adını verdi. Etkinlik Edirne Valiliği, Uzunköprü Kent Konseyi ve Uzunköprü Belediyesi tarafından desteklendi.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu kısa bir süre önce UNESCO geçici listesine giren Uzunköprü'deki uzun köprüye dikkat çekmek için bir yürüyüş düzenledi. "Köprü Yürüyüşü" adı verilen etkinlik Edirne Valiliği, Uzunköprü Kent Konseyi ve Uzunköprü Belediyesi tarafından desteklendi. Hudut Taburu önünde başlayan yürüyüşe Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yener Yörük, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ile birlikte siyasi parti temsilcileri ve Havsa Belediyesi mehter takımı da katıldı. Dünyanın en uzun kemerli taş köprüsü olan ve geçtiğimiz günlerde UNESCO'nun Geçici Miras Listesi’ne giren tarihi köprüyü tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe Trakya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu da bisikletleri ile destek verdi. Özellikle öğrenci grupların yoğun şekilde katıldığı yürüyüşten sonra Belediye Başkanı Enis İşbilen halka ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"BU GURUR SİZİN"

İşbilen “Öncelikle söylemek istiyorum ki bu gurur Uzunköprülü vatandaşlarımızındır. Uzunköprü Belediyesi ve Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün ortak hazırladıkları proje ile tarihi köprümüz UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi’ne girmeyi başarmıştır. Köprümüz UNESCO Geçici Dünya Miras Listesine girdiğinden dolayı ayrı bir heyecan ve mutluluk içindeyiz. 570 yıllık tarihe sahip olan köprümüzün dünyaca tanınması, Uzunköprü’nün turizmine katkıda bulunması ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi ve atalarımızdan kalan bu tarihi mirasın yücelmesi için üzerimize düşen her görevi sonuna kadar en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Vali Dursun Ali Şahin de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Mutluyuz çünkü ilimizden üçüncü bir eser UNESCO kapsamına alınıyor. 1393 metre uzunluğunda ve dünyanın uzun taş köprülerinden birisi Edirne'den UNESCO Somut Varlıklar Dünya Kültür Miras Listesi'ne geçici olarak giriyor. Şimdi sıra Edirne olarak Avrupa Kültür Başkenti listesine girme zamanı geliyor. Artık Uzunköprü’yü dünya tanıyacak. Turizm patlaması olacak. Ben emeği geçen başta başkanım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Edirne'nin Selimiye'si gibi artık tüm dünya Uzunköprü'yü tanıyacak."

Kaynak: Edirne Gündem Gazetesi