Üniversitedeki Yemek Zammı 'Trend Topic' Oldu

Üniversitedeki Yemek Zammı 'Trend Topic' Oldu
Öğrenciler, Trakya Üniversitesindeki yemek zammına tepkilerini sosyal medya üzerinden de dile getirdiler.

Trakya Üniversitesinde öğrenci yemek ücretlerinin 1,50 TL'den 2,50 TL'ye çıkarılması, öğrencilerin tepkisine yol açtı. Tepkilerini sosyal medya üzerinden de dile getiren öğrenciler, çok sayıda mesaj paylaşarak, konunun Twitter'da en çok konuşulan konular arasına girmesini sağladı. Öğrencilerin #TrakyaZammaHayırDiyor etiketi ile binlerce mesaj paylaşması sonucu, konu, 'trend topic' (gündem) listesinde birinci sıraya yerleşti.

Öğrenciler tepkilerini; "Edirne'deki öğrenciler olarak kredilere %6 zam yapılırken yemekhanede yapılan %66 zammı reddediyoruz", "Öğrenciler sizin müşteriniz değildir!", "Öğrencilerin üj bej kuruşuna göz dikmeyin", "2 buçuk liraya yemek mi olur! Geri çekin!", "Öğrenciyi tavuk gibi yolmayın yeter artık!" gibi paylaşımlarla dile getirdi.

TEPKİYE KARŞI ÇIKANLAR OLDU

Bazı öğrenciler ise, "5 liradan aşağıya tavuk döner bile yiyemezken 3 çeşit yemeğe 2.5 lira veriyoruz arkadaşlar şikayetiniz neye?" diyerek tepkilere karşı çıktı.

ÜNİVERSİTE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, daha önce konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yemek ücretlerine 6 yıldır zam yapılmadığını, 2017 mail yılında yapılan yemek ihalesi sonrası KDV'si ile birlikte yemek ücretinin 5.38 liradan 6.30 liraya yükseldiğini, öğrenci haçlarında 6 yıldan beri değişiklik yapılmadığı dikkate alındığında yemeklerde ücret artışına gidilmesinin kaçınılmaz olduğu belirtildi. Açıklamada, "2017 yılında 6.30 lira olan yemek ücretinin 2.50 lirası öğrenciden, 3.80 lirası ise üniversite bütçesinden karşılanacaktır. Bununla birlikte 2017 yılında ihtiyacı olan ve yemek ücretini karşılamakta zorlandığını beyan eden öğrencilerimiz için ilk defa 'yemek yardımı' adıyla ücretsiz yemek hizmeti verilecektir." denilmişti.

EJH