Vali Özdemir: Yanan Ormanlık Alan Ağaçlandırılacak

Vali Özdemir: Yanan Ormanlık Alan Ağaçlandırılacak
Edirne Valisi Günay Özdemir, geçtiğimiz günlerde Keşan ilçesinde Sazlıdere Köyü civarında çıkan orman yangınında zarar gören bölgelerde inceleme yaparak, bölgenin en kısa sürede ağaçlandırılacağını söyledi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Keşan ilçesinde yaptığı ziyaretlerin ardından geçtiğimiz günlerde Sazlıdere Köyü civarında çıkan orman yangınında zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Özdemir, yapılan ön inceleme ve temizlik çalışmalarının ardından bölgenin en kısa sürede ağaçlandırılacağını söyledi.

Yangında zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunan Edirne Valisi Günay Özdemir, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

kesanyanginValiOzdemir1

Vali Günay Özdemir incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Müdahale ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları hala devam diyor. Diğer teknik konular daha sonra netleşecek. Gerekli teknik çalışmalar ve temizlik çalışmalarının ardından gelecek baharda bölgemizi ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Ekiplerimiz canla başla çalıştılar, kendilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Arkadaşlarımız, gerçekten çok zor bir iş yapıyor. Ne zaman nerede ne olacağını rüzgarın nereden eseceğini bilemiyorsunuz. Yangın tarladan başladı, direk ormanı yakma gibi bir durum yok. Yaz aylarında sigara izmariti ve cam kırıklarından yangın çıkma ihtimali var." dedi.

Vali Özdemir daha sonra, Sazlıdere ve Gökçetepe Köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

EdirneJetHaber Haber Merkezi