Yağmur Suyu Toplama Kanalları Caddeleri Rahatlatacak

Yağmur Suyu Toplama Kanalları Caddeleri Rahatlatacak
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yapımı devam eden yağmur suyu toplama kanalları sayesinde oluşan su birikintilerinin asgari düzeye düşeceğini söyledi.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yapımı devam eden yağmur suyu toplama kanalları sayesinde oluşan su birikintilerinin asgari düzeye düşeceğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada yağmur suyu toplama kanallarının yapım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kentte yapımı süren yağmur suyu toplama kanalları sayesinde caddelerde oluşan su birikintileri asgari düzeye düşeceğini söyleyen Recep Gürkan, sözlerine şöyle devam etti: "Yağmur suyu toplama kanalları zaman zaman kanalizasyon hatları ile birbirine bağlanmış. Bunları ayırma ve düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan kiralama yöntemi ile iki adet kombi aracı getirdik. %70'i tıkalı olan hattın temizliğini robot kamera sistemiyle yaptık. Çalışmalarımızın birkaç gün içerisinde bitmesini planlıyoruz."

Recep Gürkan, ayrıca 20 kilometre uzunluğunda yağmur toplama kanallarının yapımının da sürdüğünü dile getirdi. Arızalı veya hat olmayan bölgelere de hat döşediklerini belirten Gürkan, kanalizasyon hatlarına da ilaveler yapılacağını söyledi.

yağmur suyu toplama kanalları