Yapılandırma İçin Son Hafta

Yapılandırma İçin Son Hafta
Edirne Belediyesine borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırması için son tarih 31 Ekim 2016.

Edirne Belediyesine borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırma süresi 31 Ekim 2016'da son buluyor. Edirne Belediyesi, borcu bulunan vatandaşlara, süreyi kaçırmamaları konusunda uyarıda bulundu.

19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, yapılandırmadan Edirne Belediyesine 30 Haziran 2016 tarihine kadar borcu bulunan kişi ve kurumlar yararlanabilecek. Su, emlak, çevre-temizlik, ilan-reklam, eğlence, yangın sigorta, haberleşme ve enerji tüketim vergi borcu bulunan kişi ve kurumlar, Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne başvurarak birikmiş borçlarını yapılandırabilecek. 

Borçların 2’şer aylık ödemeleri halinde 6 ile 36 ay arasında taksitlendirme yapılacağını ifade eden yetkililer, ilgili kanun kapsamında 30 Haziran 2016 tarihine kadar kesinleşmiş borcu bulunan kişi ve kurumların bu haktan yararlanabileceğini kaydetti. İsteyen vatandaşlar ise, borçlarını tek seferde ödeme hakkına da sahip olacak. Mevcut kesinleşmiş borçların 31 Ekim 2016 tarihine kadar yapılandırılması ya da ödenmesi durumunda gecikme zammı ve gecikme faizlerinin silindiği, sadece ana borcun yapılandırıldığını belirten yetkililer, yapılandırma hakkında son bir haftanın içine girdiklerini ifade etti. 

TARİH DEĞİŞTİ

Edirne Belediyesine borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırma süresi uzatıldı. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

EJH