Yazarlar Edirne'ye Hayran Kaldı

Yazarlar Edirne'ye Hayran Kaldı
Trakya Kalkınma Ajansının 'Trakya Turizm Platformu Projesi' kapsamında Trakya'yı gezen ünlü yazarlar, Edirne'deki turizm noktalarını gezdiler.

Trakya Kalkınma Ajansıyla birlikte Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinin valilikleri, belediyesi ve üniversitelerinin işbirliğiyle, Trakya bölgesinin farklı hedef kitlelerce bilinirliğinin artırılarak, Trakya'nın turizm potansiyelinin yükseltilmesi amacıyla hazırlanan 'Trakya Turizm Platformu Projesi' kapsamında, ünlü yazarlar Trakya'yı geziyor.

Proje kapsamında Edirne’ye gelen Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Sabah Gazetesi yazarı Nur Çintay ve Skyroad Dergisi yazarı Ömer Sercan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Gürkan, yazarları tarihi belediye binasını ve Atatürk Odasını gezdirerek, binanın tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Yazarların ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Gürkan, "Edirne geçmişinden bugüne geçmişini koruyabilen ender kentlerden birisidir. Her adımda tarih kokan bir kentin hem yurt içi hem yurt dışında hak ettiği değeri görmesi en önemli hedefimizdir." dedi.

yazarlaredirneyehayrankaldi2

Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile akşam yemeğinde bir araya gelen yazarlar, Edirne'nin hem konum itibariyle hem de turizm açısından çok önemli bir yerde olduğunu vurguladılar. Akşam yemeğinde Vali Özdemir ve Başkan Gürkan konuklarına Edirne hakkında detaylı bilgiler vererek, valilik ve belediyenin turizm açısından gerçekleştirdiği projeleri aktardılar. Yazarlar, Edirne'nin şaşırtıcı bir şekilde geçmiş tarihini kaybetmeden 21. yüzyıla ayak uydurabilmiş ender kentlerden birisi olduğu yönünde değerlendirme yaptılar.

Gürkan, akşam yemeğinde Edirne'ye özgü yemekleri tanıtarak, Balkan lezzetlerinden İsli Et'i elleriyle keserek yazarlara ikram etti. Yemek sonrasında Vali Özdemir, Belediye Başkanı Gürkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, yazarlarla birlikte Meriç Köprüsünde yürüyüş yaptı ardından Protokol Evinde çay içerek, Edirne'yi konuştu.

yazarlaredirneyehayrankaldi1

Yazarlardan Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Nur Çintay ve Ömer Sercan'a kahvaltıda eşlik eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediyesi olarak Edirne'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl tur şirketlerini Edirne’ye davet ettiklerini belirterek, "Edirne'nin turizm kenti olması yolunda son iki yılda kayda değer bir yol aldık. Bugün de değerli yazarlarımızla bir araya geldik. Kendilerine Edirnemize vakit ayırdıkları için teşekkür ediyoruz." dedi.

Gila Benmayor, Aylin Öney Tan, Nur Çintay ve Ömer Sercan proje kapsamında belirlenen Edirne'deki turizm noktalarını tek tek gezerek Edirne’den ayrıldılar. EJH