Yeni Pazar Yerinin Temeli Atılacak

Yeni Pazar Yerinin Temeli Atılacak
15 milyon TL'ye mal olacak Atakent Kapalı Pazar Yeri için temel atma töreni düzenlenecek.

Çorlu Belediyesi tarafından yapımına başlanan Atakent Kapalı Pazar Yerinde temel atma töreni gerçekleştirilecek. Modern ve çok amaçlı olarak kullanılacak pazar yeri inşaatı için temel atma töreni 28 Nisan 2017 Cuma günü saat 17.00'de düzenlenecek.

Bölgenin en büyük alışveriş noktası halini alacak olan ve 3 kattan oluşan pazar yeri hakkında açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, pazar yerinin 11 bin metrekare kapalı alana ve 272 tezgah kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Pazar yerinin bodrum katında balıkçılar, peynirciler, tavukçular, kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafının yer alacağını ifade eden Baysan, bodrum katında çay ocağı, bebek bakım odası, engelli tuvaleti, tuvalet, mescit, Pazarcılar Odası için hizmet bölümü ve zabıta için büroların yer alacağını söyledi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; zemin katta meyve ve sebze satışının yapılacağını, 112 acil ve hasta odası, 2 adet çocuk oyun alanı, ATM'ler, tuvaletler, bebek bakım odası, polis ve zabıta bölümleri, dinlenme alanlarının bulunacağını açıkladı. Pazar yerinin birinci katında ise çok amaçlı salon, soyunma odaları ile tuvaletlerin yer alacağını belirten Baysan, "Otomatik temizleme sisteminin kullanılacağı pazar yerinde vatandaşlar ve esnaflar için ayrı ayrı açık otopark alanları olacak. 28 Nisan 2017 Cuma günü saat 17.00'de yapılacak olan temel atma törenine halkımızı davet ediyoruz." dedi.

Yaklaşık 15 milyon TL'ye mal olacak Atakent Kapalı Pazar Yeri inşaatının bir yıl içerisinde tamamlanarak pazar yerinin hizmete girmesi hedefleniyor.

EJH