Yeni Rektör Türk Bayrağı ve Atatürk Fotoğrafını...

Yeni Rektör Türk Bayrağı ve Atatürk Fotoğrafını...
Trakya Üniversitesi’nde 9’uncu dönem Rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, devir teslim töreninin ardından önceki yönetim tarafından üniversitenin resmi internet sitesinden kaldırılan Türk bayrağı ve Atatürk...

Trakya Üniversitesi’nde 9’uncu dönem Rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, devir teslim töreninin ardından önceki yönetim tarafından üniversitenin resmi internet sitesinden kaldırılan Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafının geri eklenmesi kararını verdi.

Trakya Üniversitesinde 8'inci dönem rektörlük seçimlerini ikinci sırada tamamlayan Prof. Dr. Yener Yörük, 2012 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanmıştı. Yeni üniversite yönetimi, 2013 yılının nisan ayında üniversitenin resmi internet sitenini tasarımını değiştirmiş ve site içerisinde bulunan Atatürk fotoğrafı ile Türk bayrağı da siteden kaldırılmıştı. Sitedeki Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağının kaldırılması büyük tepki çekmişti. Ardından üniversitenin üç ayda bir yayınlanan "Köprü" isimli dergisinin 5'inci sayısında kapakta yer alan Türk bayrağı kaldırılmıştı.

trakyaunirektor9

Temmuz ayında yapılan 9'uncu rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk sıradan rektör olarak atandı. 6 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenen devir-teslim töreninin ardından göreve gelen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitenin internet sitesine Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafının geri koyulması kararı verdi. Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoğlu, üniversitenin internet sitesinde ayrıca Atatürk köşesinin de yapılmasını istedi.

Rektör Tabakoğlu'nun Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafını siteye yeniden eklemesi beğeniyle karşılandı.

trakyaunisite9