Yerel Gazetelere Destek Sözü

Yerel Gazetelere Destek Sözü
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Ocak 2016 tarihinde itibaren her gün 500 adet satma zorunluluğu getirilen yerel gazetelere destek sözü verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Edirne'deki basın emekçileriyle bir araya geldi. Başkan Gürkan'ın yanı sıra Edirne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkanı Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ile Edirne ve Keşan'da görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı.

Basın mensuplarıyla sohbet eden Belediye Başkanı Gürkan, bu kez objektifin arkasına geçerek, yemeğe katılan gazetecilerin fotoğrafını çekti. Gürkan, ayrıca bir süre önce yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan Vali Dursun Ali Şahin'i telefonla aradı. Vali Şahin de, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Yerel gazetelerin son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinen Gürkan, "1 Ocak itibariyle başlayan her gün 500 adet satma zorunluluğunun gazeteleri ne kadar sıkıntıya soktuğunun farkındayız. Ne yapabiliriz diye düşündük. İlk etapta iki noktada çalışma yapmaya karar verdik. Önümüzdeki hafta her gün binlerce kişinin geçtiği Saraçlar Caddesi'nde sadece yerel gazetelerin satıldığı küçük bir büfe açacağız. Böylelikle bu da, bizim size küçük bir katkımız olacaktır." dedi.

Kent merkezinde bulunan 8 adet vasıflı gazeteden Edirne Belediyesi tarafından her gün 250'şer adet satın alınacağını belirten Gürkan, "Her gün 2000 adet gazete almış olacağız. Bu gazeteleri de restoranlara, kafelere, kuaförlere dağıtarak gazetelerinizin vatandaşa ulaşmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Tek tek söz alan basın mensupları, yerel gazetelere vereceği destekten dolayı Gürkan'a; Edirne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden sorumlu Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ise, Edirne'de tarafız haber anlayışıyla halkı bilgilendiren gazetecilere teşekkür etti.