Yıkılmaktan Kurtulacak

Yıkılmaktan Kurtulacak
Eksi İstanbul Yolu'nda yıkılmak üzere olan eski bir bina, Trakya Kalkınma Ajansı'nın doğrudan faaliyet destek programı kapsamında "Edirne'nin Sivil Mimarlık Örneklerini Koruyalım" projesine dahil edildi.İstanbul'dan gelen mimar...

Eksi İstanbul Yolu'nda yıkılmak üzere olan eski bir bina, Trakya Kalkınma Ajansı'nın doğrudan faaliyet destek programı kapsamında "Edirne'nin Sivil Mimarlık Örneklerini Koruyalım" projesine dahil edildi.

İstanbul'dan gelen mimar ve yetkililer, bina içerisinde metrekare ölçümleri ve odalara numaralandırma yaptılar. Bina hakkındaki görüşlerini bildiren mahalle sakinleri, bu faaliyetin yapılmasının çok geç kaldığını ifade ederek "Bu proje daha onaylanacak, sonra burayı restore edecekler. Onlar bu çalışmayı başlatana kadar bu bina çoktan yıkılır. Eğer bina yıkılırsa, yıkılırken çevresinde inşallah insanlar olmaz ve kimse zarar görmez." diyerek serzenişte bulundular.

Daha önce bu evde bir cinayet işlenmiş ve günler sonra mahalle esnafının kokuyu fark etmeleri üzerine içeride evsiz bir vatandaşın cesedinin olduğu fark edilmişti.

yıkılmaktan kurtulacak

Kaynak: vatandasgazetesi.com.tr