Yunanistan Sınırında Bulgar Taşımacıların Karşı Protestosu Sürüyor

Yunanistan Sınırında Bulgar Taşımacıların Karşı Protestosu Sürüyor
Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki Kulata-Promahon sınır kapısında her türlü araçların geçişlerine bugün de izin verilmiyor.Yunan yetkililer ve protestocu Yunan çiftçiler, kamyonların geçişlerine ilişkin daha önce kararlaştırılan...

Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki Kulata-Promahon sınır kapısında her türlü araçların geçişlerine bugün de izin verilmiyor.

Yunan yetkililer ve protestocu Yunan çiftçiler, kamyonların geçişlerine ilişkin daha önce kararlaştırılan günlük çizelgeye uymamaları sonucunda Bulgar taşımacıları karşı protesto ile cevap verdiler ve Bulgar tarafındaki sınır kapısını kuşattılar.

Sınırın iki tarafında binlerce kamyon ve küçük araç beklemektedir. Bugün sınır kapısına gelen Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski Bulgar taşımacıların karşı protestoları arkasında kararlılıkla durduğunu ifade etti.

Bulgar taşımacılar, "Yunanistan'da devlet yok, Avrupa Birliği yok" sloganlarını attılar. Eylemciler ayrıca Yunan tarafında mahsur kalan Bulgaristan vatandaşı araç ve kamyon sahiplerine Doyran üzerinden Makedonya’ya giriş yapmaları için koridor oluşturdukları hakkında bilgi vereceklerini açıkladılar.

Kırcaalihaber