Yunanistan'daki Eylem Türkiye'yi Etkilemedi

Yunanistan'daki Eylem Türkiye'yi Etkilemedi
Yunanistan'daki çiftçilerin sürdürdüğü traktörle yolları ulaşımı kapama eylemi, Türkiye'nin İpsala ve Pazarkule sınır kapılarını etkilemedi.

Yunanistan'daki çiftçilerin sürdürdüğü traktörle yolları ulaşımı kapama eylemi, Türkiye'nin İpsala ve Pazarkule sınır kapılarını etkilemedi. Kendilerini ilgilendiren ciddi bir sorunun olmadığını belirten Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, sınır kapılarının ulaşıma açık olduğunu söyledi.

Yunan hükümetinin destekleme primlerini yetersiz bulan ve Avrupa Birliği'nden aldıkları ödeneklerin kesintiye uğradığı iddiasındaki Yunan çiftçiler, traktörle yol kapatma eylemlerine devam ediyor.

Yunanistan'daki çiftçi eylemi nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı ile İpsala Sınır Kapısında araçların giriş ve çıkışlarında herhangi bir sorun yaşanmadığı bilgisi verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Vali Vekili Beyazıt Tanç, "Yunanistan'daki eylemden bize intikal eden ciddi bir problem yok. Sınır kapılarımızdan giriş çıkışlar rahatlıkla yapılabiliyor. O bölgede Yunanlı çiftçiler tarafından kapatılmış yol yok. Yollar ulaşıma tamamen açık." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise konuyla ilgili olarak "Yunan çiftçiler, Dedeağaç'tan Atina'ya kadar olan otobanların giriş çıkışlarını kapatarak bu yolları kullanılamaz hale getiriyorlar. Yunanistan'ın ekonomisiyle de ilgili bir durum bu. Yunanistan'ın Avrupa Birliği'nden almaya alıştığı karşılıksız ödeneklerin kesilmesinden kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.