Yunanistan'dan İstanbul'a Hasta Nakli

Yunanistan'dan İstanbul'a Hasta Nakli
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Yunanistan'dan İstanbul'a hasta nakli gerçekleştirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Yunanistan'dan İstanbul'a hasta nakli gerçekleştirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, Türkiye Motosiklet Federasyonuna bağlı lisanslı bir sporcunun 27 Nisan Çarşamba günü Yunanistan'da ağır bir motosiklet kazası geçirdiği belirtildi. Yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"Türkiye Motosiklet Federasyonuna bağlı bir lisanslı sporcumuz,  27 Nisan tarihinde Yunanistan - Serres’de ağır bir motosiklet kazası geçirmiştir. Sporcumuz kaldırıldığı Selanik Hastanesinde travmaya bağlı olarak meydana gelen çoklu kırıklardan dolayı operasyon geçirmiş, operasyon sonrasında Selanik Başkonsolosluğu ile iletişime geçerek Ülkemizde tedavi görmek istediğine dair nakil talebinde bulunmuştur.

Selanik Başkonsolosluğu Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüze hasta nakli konusunda iletişime geçmiştir. Sağlık Bakanlığımıza bu talep iletilmiş olup onay alındıktan sonra, içinde bir Acil tıp uzmanın da bulunduğu ve daha öncede Uluslararası Hasta nakli gerçekleştirmiş ekibimiz 5 Nisan 2016 tarihinde Selanik’e intikal ederek hastayı almıştır. Ekibimiz İpsala gümrük kapısından giriş yaparak İstanbul Balta Limanı Kemik Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesine 6 saat gibi kısa bir süre içinde hastamızı sorunsuz bir şekilde teslim etmiştir.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde ki Edirne 112 Komuta Kontrol Merkezi, Uluslararası hasta nakli gerçekleştirmek üzere,  gönüllük esasına dayalı iki ekip kurmuş olup, ekiplerin gerekli eğitimlerini tamamlamıştır. Yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın herhangi bir hastalık ya da kaza durumunda Ülkemize naklini gerçekleştirmekteyiz. Şu ana kadar Bulgaristan ve Yunanistan’dan 20 adet hasta nakli gerçekleştirmiş bulunmaktayız."

EdirneJetHaber Haber Merkezi / İstanbulJetHaber / JetHaberMedyaGrubu